Patrice Evra pettyi Englannin maajoukkueen saamaan rasistiseen kohteluun. Three Lionsin pelaajista Marcus Rashford, Bukayo Saka ja Jadon Sancho saivat rasistisia viestejä Italialle hävityn EM-finaalin jälkeen.

Kolmikko epäonnistui yrityksissään ratkaisevassa rangaistuspotkukilpailussa.

Valioliigassa pitkään Manchester Unitedia urallaan edustanut Evra oli tyrmistynyt nuorten hyökkääjien saamasta kohtelusta.

– Jalkapalloa on ilo seurata ja siihen liittyy paljon tunteita. Kun ihmiset ovat pettyneitä, se tunne on vihaa. Se viha tulee voimakkaasti ulos, Evra analysoi Sky Newsille.

– Sitten ihmiset alkavat kommentoimaan. Sen sijaan että he sanoisivat esimerkiksi ”se oli huono rangaistuspotku”, he vetävät mukaan uskontosi ja ihonvärisi.

– En ollut yllättynyt siitä. Se oli vastenmielistä. Näiden ihmisten pitäisi hävetä käytöstään. He häpäisivät Englannin.

– Sitä oli kivuliasta seurata. Erityisesti siksi, koska nämä nuoret eivät ole yhtä vahvoja ihmisiä (Saka, Rashford ja Sancho). Tämä ei ollut reilua, koska meidän pitäisi olla ylpeitä heistä. En ole englantilainen, mutta olin ylpeä Englannin saavutuksista turnauksessa.

[readmore from=Englanti]

Evra vaatii sosiaalisen median yhtiöiltä suurempaa puuttumista rasismiin. Nykyiset toimenpiteet eivät riitä.

– Tottakai he voivat piilottaa kommentteja ja estää ihmisiä. Mutta koronauutisissa saat estot heti jokaisessa sosiaalisessa mediassa. Kun on kyse alastomuudesta Instagram antaa sinulle estot saman tien.

– Joten älkää sanoko minulle, etteivät he voisi tehdä samaa rasisteille.