Sveitsin maajoukkuelaituri Xherdan Shaqiri on viettänyt viime vuodet pimennossa – Liverpoolissa. Vaikka meriittilistalle on kertynyt niin Valioliigan kuin Mestarien liigan voitto, ei vankkarakenteista 29-vuotiasta olla liikaa kentillä nähty.

Shaqiri siirtyi Liverpooliin vuonna 2018 Stoke Citystä. Jo ennen Pottersia hän oli ehtinyt edustaa niin Bayern Müncheniä kuin Internazionalea. Jürgen Kloppin joukkueessa oli kuitenkin oikeastaan koko ajan selvää, että yleisin pelipaikka tulee olemaan vaihtopenkki. Kosovolaistaustaiselle järkäleelle kertyi viime valioliigakaudella yhteensä 551 minuuttia pääsarjassa. Sitä edeltävällä kaudella määrä oli 181.

Nyt on aika uusille haasteille.

– Olen kertonut tämän Liverpoolille, eikä seura aio seistä tielläni.

Sopimus Anfieldilla on voimassa kesään 2023, mutta Liverpoolin uskotaan olevan valmis kauppoihin noin 15 miljoonalla eurolla. Vaikka viime päivinä apajille on ilmaantunut myös Napoli, pidetään Shaqirin todennäköisimpänä uutena seurana SS Laziota.

– Olen seurannut heitä pitkään. Omien ominaisuuksieni vuoksi haluan pelata hyökkäävää jalkapalloa, ja sellaista (Lazion uusi päävalmentaja) Maurizio Sarri suosii, Shaqiri sanoi Corriere dello Sportille.

Shaqiria vetää Lazioon muukin kuin pelkkä jalkapallo. Seuran urheilutoimenjohtajana toimii tunnettu kosovolainen nationalisti, Igli Tare.

– Hän on tehnyt siellä loistavaa työtä. Mikäli on totta, että hän kunnioittaa minua, olen siitä hyvin otettu.