350 virallista ottelua, ja lisää on luvassa. Everton tiedotti keskiviikkona kotisivuillaan solmineensa kaksivuotisen jatkosopimuksen seuraikoninsa ja kapteeninsa Seamus Colemanin kanssa. Irlannin maajoukkueen laitapuolustajan vanha kontrahti oli umpeutumassa kesällä 2022, mutta uusi ulottuu vuoteen 2023.

– Olen erittäin iloinen. Kaikki seurassa ja varmasti myös kaikki fanit tietävät, kuinka paljon tämä seura on merkinnyt meille ensimmäisestä päivästä lähtien, 32-vuotias laitapuolustaja totesi sopimusjulkistuksen yhteydessä.

– On valtava kunnia jatkaa aikaani täällä. Seura palkitsi minut siitä, että jatkoin nöyrää työntekoani, kuten olen aina tehnyt. Toivottavasti voin jatkaa täällä niin kauan kuin mahdollista, jakaa kokemustani nuoremmille pojille, auttaa ja tukea heitä kaikin tavoin ja antaa kentällä mahdollisimman suuren panoksen.

Coleman siirtyi Evertoniin irlantilaisesta Sligo Roversista tammikuussa 2009 vaivaisella 70 000 euron siirtosummalla. Sen jälkeen hän on siis pelannut Evertonissa peräti 350 virallista ottelua, ja on noussut yhdeksi seuran suosituimmista pelaajista. Vuodesta 2019 lähtien Coleman on toiminut myös Evertonin kapteenina. Hän kipparoi myös Irlannin maajoukkuetta, jonka paidassa pelejä on kertynyt 59.

– Hoen jatkuvasti anteeksi pyytelemättä, että olemme täällä voittaaksemme jotain. Koko seuran visio on murtaa se muuri (ja voittaa taas pokaali). Minun tehtäväni on varmistaa, että teemme oikeita asioita kulissien takana, harjoituskentällä, mahdollisimman hyvin, Coleman jatkoi.

– Meidän täytyy olla parhaimmillamme joka päivä ja vaatia toisiltamme enemmän. Minun pitää tehdä niin, kokeneiden pelaajien pitää tehdä niin ja uusien pelaajien pitää tehdä niin.

Everton

@Everton
✍️ | Captain Seamus Coleman has signed a one-year contract extension until the end of June 2023! 🔵