Entinen valioliigapuolustaja Rafael etsii edelleen selitystä Manchester United -uransa päättymiselle.

Brasilialainen joutui jättämään joukkueen kesällä 2015 Louis van Gaalin pudotettua hänet edellisellä kaudella kokoonpanosta.

Van Gaal sai potkut vuotta myöhemmin 2016.

Seitsemän kautta Unitedissa pelannut Rafael ei koskaan saanut selitystä van Gaalin ratkaisuun. Laitapuolustaja vihjaa kuulleensa jälkeenpäin hollantilaisvalmentajan vihasta brasilialaisia pelaajia kohtaan.

– En koskaan saanut siihen selitystä. Kun van Gaal saapui, hän vain sanoi: ” Ok sinä lähdet”, Rafael muisteli Athleticille.

– Hänellä oli suunnitelmat keitä pelaajia hän halusi ja ei halunnut. Hän oli valmis tekemään muutoksia välittömästi. Hän ei koskaan kertonut minulle syytä.

– Kuulin myöhemmin selityksiä muilta ihmisiltä, jopa ennen hänen saapumistaan. Kaikki kertoivat minulle, että hän vihaa brasilialaisia.

Rafael kertoo kuulleensa van Gaalin brasilialaisinhon alkaneen Barcelonassa Rivaldosta. Hollantilainen työskenteli hyökkääjälegendan kanssa yhdessä vuosina 1997-2000.

Rivaldon sopimus purettiin vuonna 2002, kun van Gaal palasi Camp Noulle.

– En tiedä onko se totta, mutta se alkoi Rivaldon kanssa, kun van Gaal luotsasi Barcelonaa. Hän penkitti Rivaldon, joka alkoi puhua tämän jälkeen ilkeästi van Gaalista yrittäen saada hänelle potkut.

– Sen tapauksen jälkeen kaikki sanoivat hänen vihaavan brasilialaisia.

Van Gaal on itse kiistänyt Rafaelin väitteet. Hollantilaisvalmentaja ei vain löytänyt paikkaa laitapuolustajalle kokoonpanossa.

Antonio Valencia pelasi hänet ulos kokoonpanosta. Hän hävisi taistelun Valenciaa vastaan. Minä muutin Valencian laiturista laitapuolustajaksi.

Lähteet: Athletic ja Daily Mail