Kaikkien Valioliigan 20 seuran pelaajat sanovat jatkavansa polvistumista ”kaikenlaisen rasismin vastaisen yhtenäisyyden” symbolina, uutisoi BBC.

Valioliiga tukee yksimielistä päätöstä ”koko sydämestään”. Samoin FA, PFA ja muut liitot. Pelaajat ja otteluvalvojat käyttävät paidoissaan myös ”No Room For Racism” -hihamerkkiä.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Professional Footballers’ Association

@PFA
The PFA, the FA, Premier League, EFL, FA WSL, FA Women’s Championship, LMA, FSA, PGMOL and Kick it Out will collectively support all players, managers and individuals who wish to take the knee ahead of matches this season.

Read more here: thepfa.com/news/2021/8/4/…
thepfa.com

English football commits support for taking the knee

English football commits support for taking the knee

Valioliigakausi 2021-22 potkaistaan käyntiin ensi viikolla, kun Brentford isännöi Arsenalia perjantaina 13. elokuuta.

Helmikuussa Brentford ilmoitti, ettei se enää osallistu suurta keskustelua härättäneen eleen tekemiseen, sillä länsilontoolaisseura koki sen menettäneen vaikutuksensa.

Brentfordin pelaajat ovat kuitenkin nyt suostuneet eleen harjoittamiseen ennen valioliigaotteluiden avauspotkua.

Myös Crystal Palacen hyökkääjä Wilfried Zaha sanoi aiemmin tänä vuonna, että pelaajien ”pitäisi seistä pystyssä”. Hän toisti näkemyksensä myöhemmin ja sanoi polvistumisen olevan ”alentavaa”.

[readmore from=Rasismi]

Pelaajat aloittivat polvistumaan solidaarisuuden osoituksena Black Lives Matter -liikkeelle sen jälkeen, kun Valioliiga palasi koronaviruspandemian aiheuttamalta 100 päivän tauolta kesäkuussa 2020.

– Koemme nyt enemmän kuin koskaan, että meidän on tärkeä jatkaa polvistumista. Se symboloi yhtenäisyyttämme kaikkia rasismin muotoja vastaan, luki pelaajien tiedotteessa.

– Olemme edelleen päättäväisesti sitoutuneet ainutlaatuiselle tavoitteellemme, joka on rotuun liittyvien ennakkoluulojen poistaminen kaikkialta, missä sitä esiintyy. Yritämme saada aikaan maailmanlaajuisen yhteiskunnan, jossa vallitsee osallisuus, kunnioitus ja yhtäläiset mahdollisuudet kaikille.

Valioliigan toimitusjohtaja Richard Masters sanoi, että he jatkavat yhteistyötä seurojen, pelaajien ja jalkapallokumppaneiden kanssa ”konkreettisen muutoksen” aikaansaamiseksi ja ”eriarvoisuuden” poistamiseksi pelistä.

Englannin hävittyä rangaistuspotkukilpailussa Italialle EM-kisojen loppuottelussa Marcus Rashfordia, Jadon Sanchoa ja Bukayo Sakaa solvattiin verkossa rasistisesti. Englannin pelaajille buuattiin myös silloin kun he polvistuivat ennen EM-kisaotteluiden alkua.