Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

( function( d ) { var js, s = d.getElementById( 'outstream' ); js = d.createElement( 'script' ); js.async = true; js.src = '//s1.adform.net/banners/scripts/video/outstream/inview.js'; js.setAttribute( "data-pmp-id" , adformID ); s.appendChild( js ); } )( window.document );

( function( window, document, Adform ) { window._adform = window._adform || [];

_adform.push( [adformID+'.ad.ready', function() { document.getElementById( 'outstream' ).style.marginBottom = "16px"; }]);

_adform.push( [adformID+'.pmp.empty', function() { // adform empty console.log( 'adform ' + adformID + ' was empty, loading BB' );

( function( d ) { var js, s = d.getElementById( 'outstream' ); js = d.createElement( 'script' ); js.async = true; js.src = 'https://wonderus.bbvms.com/a/' + bbScript; s.appendChild( js ); } )( window.document );

// end adform empty }]); })( window, document, ( Adform = window.Adform || {} ) );

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Norwich City FC
 • Siirtohuhut-Pukki-TeemuPerustettu: 1902
 • Stadion: Carrow Road (27 359)
 • Kotikaupunki: Norwich
 • Kotiasu: keltavihreä
 • Vierasasu: sinertävänharmaa
 • Päävalmentaja: Daniel Farke
 • Saavutukset: Toisen sarjatason voitto 1971-72, 1985-86, 2003-04, 2018-19, 2020-21, toisen sarjatason kakkonen 2010-11, nousu karsintojen kautta Valioliigaan 2015, Liigacupin voittaja 1961-62 & 1984-85

Liian hyvä Mestaruussarjaan

Norwich oli jälleen ylivoimainen Mestaruussarjassa. Kuva: Getty Images.
 • Mestaruussarja: mestari (nousi suoraan)
 • Pisteet: 97
 • 29 voittoa, 10 tasapeliä, 7 tappiota
 • Maaliero: 75-36
 • Cupit:
  • FA Cup: Neljäs kierros, hävisi Barnsleylle
  • Liigacup: Ensimmäinen kierros, hävisi Lutonille

Norwich jyräsi lopulta vakuuttavasti Mestaruussarjan voittoon jo toista kertaa kolmen vuoden sisään. Daniel Farken valmentama Norwich on ollut ylivoimainen Englannin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Norwich voitti sarjan täysin ansaitusti myös xG-arvojen mukaan.

Norfolkin ylpeyden alkukausi oli hieman kankea, vaikka avausottelussa Huddersfield kaatuikin. Sen jälkeen kolme ottelua meni ilman voittoa sisältäen kaksi tappiota, Bournemouthille sekä Derbylle. Sen jälkeen kone käynnistyi.

– Tiedettiin, että meillä on tosi hyvä joukkue. Siinä oli vaikea alku kaudelle. Ehkä meidän päässä oli vielä vähän se Valioliigan loppukausi, että ei saatu ihan niin lentävää lähtöä, mitä toivottiin.

– Tiesimme kuitenkin koko ajan, että meillä on sarjan paras materiaali, joukkue ja valmennus, että kunhan vaan saadaan hommat toimimaan, niin kyllä me tämä hoidetaan, ja niinhän siinä sitten kävi. Vähän se otti aikaa, mutta olimme omasta mielestäni lopulta ylivoimaisesti paras (joukkue), Norwichin ykköshyökkääjä Teemu Pukki kommentoi Norwichin kautta ennen EM-kisoja.

Pukin sanoissa piilee totuus. Norwichilla oli eittämättä Mestaruussarjan paras materiaali ja valmennus. Yksi Norwichin merkittävimmistä kehityskohteista valioliigakauden 2019-20 jälkeen oli puolustuspelaaminen ja sen organisointi. Farke tunnisti ongelman ja korjasi sen näyttävästi.

Kaudella 2018-19 Norwich juhli Mestaruussarjan voittoa ja nousi suoraan Valioliigaan, mutta tuolloin omissa soi peräti 59 kertaa. Viime kaudella Norwich päästi vain 36 maalia, mikä oli toiseksi paras lukema Watfordin jälkeen Mestaruussarjassa.

Norwich nousi sarjan kärkeen lopulta 12 ottelukierroksen jälkeen. Tammikuun tuloksellisesti heikompi ajanjakso (kolme ottelua ilman voittoa) pudotti sen kertaalleen toiseksi, mutta jo seuraavalla kierroksella Norwich palasi kärkeen ja piti sijoituksensa aina loppuun saakka.

Emiliano Buendía oli koko Mestaruussarjan paras pelaaja viime kaudella. Kuva: Getty Images.

Teemu Pukki tykitti viime sarjakaudella lopulta 26 maalia ja sijoittui maalipörssissä kolmanneksi. Suomalainen pelasi jälleen upean kauden. Pieni hiljaisempi ajanjakso sijoittui tammikuuhun, jolloin Pukki oli myös hetken sivussa loukkaantumisen takia.

Pukki muodosti Emiliano Buendían kanssa koko sarjan parhaan hyökkäysduon. Buendía valittiin myös Mestaruussarjan parhaaksi pelaajaksi hänen tehtyä 15 maalia ja antaen 16 maalisyöttöä. Buendían huippukaudella oli myös seurauksensa, kun Aston Villa laittoi isot rahat tiskiin ja hankki Argentiinan maajoukkueeseen nousseen tähtipelaajan omakseen kauden jälkeen.

Onnistujia löytyi laajalla rintamalla. Yksi huippukauden pelanneista oli Oliver Skipp, joka saapui koko kaudeksi lainalle Tottenhamista. Myös laitapuolustaja Max Aarons oli jälleen erinomainen oikeana laitapuolustajana. Kokeneet maalivahti Tim Krul, 32, ja toppari Grant Hanley, 28, olivat puolustuksen takuumiehiä.

Mitä Teemu Pukilta voidaan odottaa?

Teemu Pukki on tähtipelaaja Norwichissa, ja hiljalleen jo seuralegendan asemassa. Maaleja on tullut sellaisella tahdilla, että Norfolkissa kaikki rakastavat Pukkia. Myös kauteen 2021-22 Pukki lähtee Norwichin ykköshyökkääjänä ja päävalmentaja Daniel Farken luottomiehenä.

Viime visiitillä Valioliigassa Pukki aloitti suorastaan maagisesti keikkuen jonkun aikaa jopa Valioliigan maalipörssin kärjessä. Kaikki muistavat varmasti upean volley-maalin ja hattutempun Newcastlea vastaan. Kone kuitenkin hyytyi loppukaudella, kuten hyytyi koko joukkue.

Norwichin tutkapari on historiaa, kun Buendía siirtyi Aston Villaan. Kuva: Getty Images.

Myös ensi kaudesta on tulossa Norwichille vaikea. Runko on kuitenkin melko sama kuin edellisellä valioliigakaudella, joten moni pelaaja on huomattavasti kokeneempi tällä kertaa. Pukilta voidaan odottaa samanalaista maalimäärää (11) kuin kaudella 2019-20.

Pukin tehoihin ei voi olla vaikuttamatta se, että Buendía lähti Aston Villaan. Pukki tarvitsee uuden turkaparin, ja yhteispelin pitäisi lähteä toimimaan heti kauden alusta lähtien.

Mitä siirtoja Norwich on tehnyt kesällä? Mitä siirtoja saatetaan vielä nähdä? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla kesän siirrot”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 2.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Miten Emi Buendíaa korvataan – ei kai ainakaan myymällä Todd Cantwell?

Emiliano Buendía lähti Aston Villaan, lähteekö Todd Cantwell perässä? Kuva: Getty Images.

Norwichin tavoitteena on vahvistaa joukkuetta Valioliigaan, jotta kauden 2019-20 pannukakkua ei nähtäisi. Valtava reikä tuli kuitenkin lähes heti kauden jälkeen, kun huhut Emiliano Buendían poistumisesta nousivat esiin. Lopulta Aston Villa maksoi 38,4 miljoonaa euroa Norwichille tähtipelaajan oikeuksista.

Norwich teki erinomaista bisnestä, mutta Buendían poistumista on todella vaikea paikata. Sisään on tulossa ja tullutkin saman profiilin pelaajia, mutta sopeutuminen ottaa aikaa, eikä Norwichilla välttämättä ole varaa ajaa pelaajia sisään alkukaudesta, mikäli sarjapaikasta halutaan pitää kiinni.

Hyökkäävän keskikentän rooleissa viihtyvä Milot Rashica saapui Werder Bremenistä arviolta noin 11 miljoonalla eurolla. Viime kaudella Bundesliigassa Rashica teki surkeassa Bremenissä kolme maalia ja antoi viisi maalisyöttöä. Farken toiveissa on varmasti, että Rashica osoittautuisi huippuhankinnaksi, joka olisi heti valmis Valioliigaan tempoon.

Huhuissa Norwichiin on yhdistetty PAOK:ssa pelaava 19-vuotias laituri Christos Tzolis, jolla on potentiaalia, mutta ei hänkään vielä ole valmis täyttämään Buendían saappaita. PAOK:sta saapui sen sijaan 7,5 miljoonalla eurolla vasen laitapuolustaja Dimitrios Giannoulis, 25, joka hankittiin avauksen pelaajaksi.

Toppariosastolle tuotiin viime kaudella jo lainalla pelannut Ben Gibson, joka saapui Burnleysta vajaalla kymmenellä miljoonalla eurolla. Gibsonilla on tilillään 39 valioliigaottelua, joten kokemuksesta on varmasti iloa kokemattomalle joukkueelle. Viime kaudella Gibson pelasi 27 ottelua Norwichin paidassa.

Lupaava Billy Gilmour, 20, saapui lainalle Chelseasta. Kuva: Getty Images.

Oliver Skipp pelasi Norwichissa vahvan viime kauden lainalla, mutta mies palasi kauden jälkeen takaisin Tottenhamiin. Osittain Skippin, 20, korvaajaksi hankittiin mielenkiintoinen haku Chelseasta, kun lupaava Billy Gilmour, 20, teki vuoden lainasopimuksen. Gilmourilla on erinomainen sauma nostaa osakkeitaan Norwichissa.

Keskikenttää vahvistettiin myös ranskalaiselle Pierre Lees-Meloulla, 28, joka pelasi kohtalaisen viime kauden Ligue 1:ssä Nizzan riveissä. Vastuuta tuli myös useamassa ottelussa kapteenina, joten mies tuo keskikentälle kaivattua johtajuutta.

Pukki on ollut erinomainen Norwichin kärjessä, mutta näillä näkymin seura hakee vielä vahvistusta myös piikkiin. Pukille etsitään mitat täyttävää kirittäjää, joka pystyisi jakamaan vastuuta kärjessä suomalaishyökkääjän kanssa.

Norwichin erinomaisuus Mestaruussarjassa on huomioitu muualla. Todd Cantwell ja Max Aarons herättävät kiinnostusta muissa valioliigaseuroissa. Cantwellin kohdalla tilanne on kriittinen, sillä miehen sopimuksesta on käynnistynyt viimeinen vuosi. Aarons sen sijaan on kiinnitetty aina kesään 2024 saakka.

Norwich haluaisi pitää molemmat pelaajat, mutta jos tarjoukset kasvavat, saattaa jompikumpi liikahtaa vielä kesän siirtoikkunassa. Aston Villa on neuvotellut Norwichin kanssa Cantwellista, jonka jatkosopimuksesta ei ole tihkunut uusia tietoja.

Cantwellin lähtö ei olisi vain pelillinen menetys, sillä 23-vuotias hyökkäävä keskikenttäpelaaja on seuran oma kasvatti ja täten tärkeä pelaaja myös henkisellä tasolla. Samat sanat myös Aaronsista, joka on seuran oma kasvatti Cantwellin tavoin.

Tim Krul kantaa Norwichissa ykkösveskarin viittaa, mutta seura hankki mitat täyttävän kirittäjän Southamptonista, kun 25-vuotias Angus Gunn saapu noin kuuden miljoonan euron kaupassa. Gunn saanee vastuuta jo tulevalla kaudella, mutta häntä ajetaan hiljalleen ikääntyvän Krulin saappaisiin.

Keskikentän hyökkäävistä rooleista kauden jälkeen lähtivät myös kohtalaisesti vastuuta saaneet Mario Vrancic sekä Marco Stiepermann, joiden sopimukset umpeutuivat. Vrancic siirtyi ilmaiseksi Stokeen, kun Stiperemann etsii yhä uutta seuraa.

Kovin montaa menetystä Norwich ei kestä, jos kestää yhtäkään. Jo Buendían menettäminen kirpaisi kovasti. Taloudellisesti Norwich on vakaalla pohjalla, mutta seura ei aio törsätä. Buendíasta saaduilla rahoilla pyritään löytämään mitat täyttäviä vahvistuksia, mutta onko käteen jäämässä pelkkä luu? Varsinkin, jos Cantwellille ei onnistuta sorvaamaan uutta jatkosopimusta.

Pelaajasiirrot

[get-transfer-table table=”243″ team=”Norwich”]

Ketkä ovat Norwichin suurimmat tähdet? Entä kuka lyö läpi ensi kaudella? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla tähtipelaajien esittely ja läpimurtopelaaja”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 3.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Tähdet

Teemu Pukki
31 vuotta
Keskushyökkääjä

Niin se vain on, että suomalainen pelaaja on valioliigajoukkueensa suurin tähtipelaaja. Teemu Pukki on ollut Norwichin seurahistorian ehkäpä jopa paras ilmaissiirto. Pukki saapui ilmaiseksi Brøndbystä kesällä 2018. Sen jälkeen kotkalaislähtöinen hyökkääjä on tehnyt Norwichille huimat 67 osumaa 126 ottelussa.

Teemu Pukki on Daniel Farken luottomies. Kuva: Getty Images.

Norwich ei ollut siirrossa suinkaan ainoa voittaja. Pukille Norwich ja Daniel Farken pelitapa ovat sopineet täydellisesti. Farke arvostaa Pukkia todella korkealle ja tietää tasan tarkkaan, mitä hän hyökkääjältään voi saada.

Ensi kaudella Pukki joutuu jälleen luomaan nahkansa, kun viereltä lähti ison osan hyökkääjän maaleista syöttänyt Emiliano Buendía. Löytyykö tarvittava yhteys Werder Bremenistä hankitun Milot Rashican kanssa? Toivoa sopii, niin Pukin, kuin myös Norwichin sarjapaikan kannalta.

Max Aarons
21 vuotta
Oikea laitapuolustaja

Norwichin oma kasvatti murtautui jo nuorena miehenä kaudella 2018-19 Norwichin avauskokoonpanon pelaajaksi. Nyt tilillä on jo 21-vuotiaana 86 ottelua Mestaruussarjaa ja 36 peliä Valioliigaa. Viime kaudella Mestaruussarjassa Aarons oli jälleen sarjan parhaimmistoa, josta osoituksena valinta kauden tähdistöjoukkueeseen.

Max Aarons ei pitkään enää viihdy Norwichissa. Kuva: Getty Images.

Suurseurat ovat olleet jo usean vuoden ajan Aaronsin kintereillä, mutta nuori pelaaja on sitoutunut Norwichiin. Ottajia olisi, mutta Aarons on saanut Farkelta ison roolin, jonka hän on täyttänyt erinomaisesti.

Väistämätön on kuitenkin pian tapahtumassa. Ensi kausi saattaa hyvin jäädä Aaronsin viimeiseksi Norwichin paidassa. Huippukausi voisi olla Aaronsilta viimeinen palvelus rakkaalle seuralle, koska sen myötä laitapakki voisi tuoda ison summan seuran kassaan siirtosumman muodossa.

Kaiken mennessä nappiin Aarons saattaa jopa laittaa lusikkansa Gareth Southgaten soppaan maajoukkuevalinnoissa vuoden 2022 MM-kisoihin. Oikean laitapakin tontille Southgatella on kyllä suorastaan ylitarjontaa, mutta Aarons on ehdottomasti yksi niistä pelaajista, jotka kärkkyvät lähivuosina paikkaa A-maajoukkueesta.

Todd Cantwell
23 vuotta
Hyökkäävä keskikenttäpelaaja

Norwichin akatemiasta aina Valioliigaan tiensä Norfolkissa raivannut Todd Cantwell on osoittanut tasonsa jo moneen kertaan. Upeat maalit ja syötöt kylän omana poikana ovat varmistaneet paikan seuran kannattajien sydämessä. Sopimus on kuitenkin päättymässä vuoden päästä, eikä jatkosopimuksesta ole kuulunut.

Cantwell, 23, on tunnettu kultakutreistaan, mutta kentällä hän on ehdottomasti ollut Emi Buendían jälkeen yksi Norwichin luovimmista pelaajista, joka pystyy tyhjästä luomaan tekopaikkoja. Taiteilijan luonne on näkynyt ailahtelevina pelisesityksinä, mutta parhaimmillaan Cantwell on todella hyvä pelaaja, jolta voi odottaa maagisia suorituksia.

Toissa kaudella Cantwell jäi monien mieleen FA Cupin viidennen kierroksen ottelussa Tottenhamia vastaan. Nuori mies asteli kylmänviileästi rangaistuspotkukilpailussa pilkulle, pomputteli hetken ja laukoi sitten pallon vastustamattomasti vasempaan yläkulmaan. Kas näin:

Läpimurtopelaaja – Billy Gilmour

Viime kaudella Norwich lainasi Tottenhamista Oliver Skippin, joka löi komeasti läpi ja palasi Spursin miehistöön. Nyt samanlaista näytönpaikkaa tarjotaan Billy Gilmourille, 20, joka saapui ensi kauden mittaisella lainasopimuksella Norfolkiin.

Billy Gilmour siirtyi Mestarien liigan voittajana ja EM-kisapelaajana Norwichin keskikentälle isoon rooliin. Kuva: Getty Images.

Gilmouria on pidetty erittäin lupaavana pelaajana, joka muuten juhli viime kauden päätteeksi Chelsean riveissä Mestarien liigan voittoa. Muutama näytönpaikka aukesi jo viime kaudella Chelseassa, mutta kehityksen kannalta oli kaikkien osapuolien voitto, että Norwichista löytyi vuodeksi vastuullinen rooli. Viime kesän EM-kisoissa Gilmour ihastutti Englantia vastaan Skotlannin riveissä.

Daniel Farke on hyvä valmentaja kehittämään nuoria pelaajia. Norwichin pelitapa myös antaa vastuuta keskikentän keskustan pelaajille. Gilmourilla on nyt todella hyvä sauma lyödä läpi Valioliigassa.

Teemu Pukin ja Jordan Hugillin takana saumaansa kärkkyy Irlannin maajoukkuemies Adam Idah, joka on jäänyt vielä vähäiselle vastuulle. 20-vuotias hyökkääjä on väläytellyt, mutta täyttä potentiaalia ei olla vielä nähty.

Miten Norwich ja minkälaisella ryhmityksellä? Entä mikä on Norwichin ihanneavaus? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla valmennus, peliryhmitys sekä ihanneavaus”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 4.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Pitkäjänteinen työ kantanut hedelmää

Valmennusryhmä

 • Päävalmentaja: Daniel Farke
 • Apuvalmentaja: Edmund Riemer
 • Apuvalmentaja: Christopher John
 • Suorituskykyjohtaja: Chris Domogalla
 • Maalivahtivalmentaja: Ed Wootten
Daniel Farke on ollut lottovoitto Norwichille. Kuva: Getty Images.

Saksalainen Daniel Farke, 44, on nostanut Norwichin jo kahdesti Valioliigaan, mutta nyt haasteena on pitää seura sarjassa, ettei kauden 2019-20 kaltaista mahalaskua nähdä. Norwich on tehnyt töitä pitkäjänteisesti Farken kanssa ja luottanut mieheen myös vaikeina aikoina.

Norwich ei painanut paniikkinappulaa Valioliigassa kaudella 2019-20, vaikka vääjäämätön putoaminen näkyi horisontissa. Sen sijaan se luotti valmentajaansa tietäen, että Farken alaisuudessa seuralla on erinomainen mahdollisuus nousta pikaisesti takaisin Valioliigaan. Norwich saa kiittää Farkea isoista rahoista kahden sarjanousun myötä.

Farke saapui Norwichiin kaudeksi 2017-18, jolloin vasta totuteltiin Farke-palloon. Kausi päättyi 14. sijalle, mutta menestyksen siemenet oli kylvetty. Hiljattain Farke allekirjoitti Norwichin kanssa peräti kesään 2025 saakka ulottuvan jatkosopimuksen. Tavoitteet ovat korkealla, sillä Farken tulisi uuden sopimuksensa aikana vakiinnuttaa Norwichin paikka Valioliigassa ja jättää hissijoukkueen maine taakse.

Farken pelaajaura ei ollut kovin kaksinen. Hän pelasi pääosin SV Lippstadtissa Saksan alemmilla sarjatasoilla. Farke itse on kommentoinut, että hän tiesi, miten maali tehdään, mutta hän saattoi olla koko läntisen Euroopan hitain keskushyökkääjä.

Valmennusura lähti käyntiin myös SV Lippstadtissa vuonna 2009. Kuuden vuoden aikana Farke nosti Lippstadtin kuudennelta sarjatasolta neljännelle, ja hänen aikakautta on pidetty seuran historian menestyksekkäimpänä. Lopulta matka jatkui Borussia Dortmundin organisaatioon ja kakkosjoukkueen päävalmentajaksi.

Pari kautta riitti Dortmundissa, josta tie vei Norwichin manageriksi. Norwich halusi muuttaa suuntaansa. Stuart Webber palkattiin urheilutoimenjohtajaksi, ja hän halusi etsiä sieltä, mistä muut eivät osanneet etsiä valmentajaa. Farke teki Lippstadtissa valtavan määrän töitä, kun hän hoiti pienen seuran urheilutoimenjohtajan virkaa valmentamisen ohella. Itse asiassa Farkesta ei alunperin pitänyt tulla valmentajaa ollenkaan, vaan nimenomaan urheilujohtaja.

Norwichissa viimeistään Farke on osoittanut uravalintansa osuneen nappiin. Muuan Pep Guardiola on esimerkiksi kehunut Farken aktiivista pelitapaa ja sanonut seuraavansa vapaa-ajallaan Norwichin otteluita. Se kertoo paljon. Farke on noussut Norwichissa valmentajaeliittiin, ja esimerkiksi bundesliigaseurat ovat olleet kiinnostuneita Farken palkkaamisesta.

Farken Norwich haluaa hallita peliä pallon kanssa. Pallonhallinta on tärkeässä roolissa pelinrakentelussa. Norwich haluaa hitaissa hyökkäyksissä edetä linja kerraallan kymppialueelle, josta aletaan ratkomaan hyökkäyksiä puhkovilla syötöillä. Lisäksi Norwich panostaa positiivisiin tilanteenvaihtoihin.

Näissä tilanteissa Teemu Pukki on keskiössä. Kun Norwich riistää pallon ja vastustaja on huonossa kenttätasapainossa, Pukki kirmaa nopeasti pystyyn, johon pallo lähetetään nopeasti. Norwichin pelitapa on pallon kanssa monipuolinen, mutta rohkea ja aktiivinen hyökkääminen on tuottanut ongelmia myös oman kenttätasapainon kanssa.

Norwich paransi viime kaudella selkeästi puolustamistaan, mutta edelleen se menettää palloa liikaa vaarallisilla alueilla. Valioliigassa vastustajat rokottavat surutta virheistä. Farken on pystyttävä muokkaamaan pelitapaa inhorealistisemmaksi, mikäli Norwich haluaa säilyä sarjassa.

Peliryhmitys – muoto (4-2-3-1)

Norwich on Farken aikakaudella luottanut järjestäen 4-2-3-1-muotoon, jossa kärjen alla oleva kolmikko viihtyy pääsääntöisesti kymppialueen taskuissa, eikä niinkään leveydesssä. Toki Norwichilla on myös variaatioita. Esimerkiksi Onel Hernándezin pelatessa laidalla, viihtyy hän selkeämmin leveydessä.

Neljän puolustuslinja on kuulunut vakiokalustoon sekä puolustuslinjaa yläpuolella suojaavat kaksi pelaajaa. Norwich on hyvin organisoitunut ja pelaajilla on hyvin selkeät roolit, varsinkin hyökätessä. Norwich luo erinomaisesti pallollisena tyhjiä tiloja ja täyttää niitä. Puolustaessa ongelmia on tuottanut kenttätasapaino negatiivisissa tilanteenvaihdoissa, sillä Norwich on hyökännyt rohkeasti.

Viime kaudella Farke sai puolustusmuodon parempaan kuntoon, josta kiittäminen on myös hyvin organisoitua puolustuslinjaa toppari Grant Hanleyn johdolla. Myös Ben Gibsonin rooli oli merkittävä unohtamatta maalivahti Tim Krulia.

Samat herrat muodostavat puolustuksen keskustan myös Valioliigassa. Max Aarons on itseoikeutettu valinta oikeaksi laitapuolustajaksi ja tuore hankinta PAOK:sta Dimitrios Giannoulis pyritään ajamaan nopeasti vasemmalle.

Keskikentän pohjalle saatetaan vielä etsiä kovemman luokan ankkuria. Tom Trybull ja Kenny McLean ovat hyviä rotaatiopelaajia, mutta uudet hankinnat Billy Gilmour ja Pierre Lees-Melou viihtyvät paremmin kasi- kuin kutospaikalla. Lees-Melou ja Gilmour saattavat silti pelata paljon yhdessä keskikentän keskustassa.

Pierre Lees-Melou (oik) tuo kokemusta Norwichin keskikentälle. Kuva: Getty Images.

Norwichin pallonhallinnan kannalta Gilmour ja Lees-Melou ovat avainasemassa. Norwich haluaa rakentaa peliä alhaalta asti syöttämällä. Parivaljakon tehtävänä on saada peli vietyä kohti vastustajan kenttäpuoliskoa ja löytää ylemmän oksan kolmikkoa kymppialueelta.

Mikäli Norwich vain pystyy pitämään kiinni Todd Cantwellista, on hän varma valinta keskikentän ylemmän kolmikon vasemmalle laidalle. Hernández tarjoaa vasemmalle selkeämmän laiturin vaihtoehdon, jota usein käytetään ottelun loppuhetkillä väsyneitä puolustajia vastaan. Werder Bremenistä saapunut Milot Rashica ottaa paikkansa oikealla puolella.

Kymppipaikalle Norwich tarvitsisi vielä laatua. Kieran Dowell, 23, on kauden alla ykkösvaihtoehto, mutta kysymys kuuluu, riittääkö taso Valioliigassa? Lukas Rupp on kohtalainen rotaatiopelaaja keskikentän rooleihin.

Suoraan sanottuna kk:n ylemmän oksan rooleihin Norwichilla ei ole hirvittävästi vaihtoehtoja tässä vaiheessa. Puolalainen Przemysław Płacheta, 23, oli mukana kesän EM-kisoissa, mutta ei hänestä Valioliigassa vielä ole sateentekijäksi.

Kärjessä Teemu Pukki kantaa isoa vastuuta, mutta suomalaiselle saatetaan vielä etsiä mitat täyttävää kirittäjää. Jordan Hugill on kohtalainen maalinsylkijä Mestaruussarjaan, mutta Valioliigassa ominaisuudet eivät riitä. Adam Idah, 20, on potentiaalinen hyökkääjä, joka ottaa vielä kehitysaskeleita.

Isossa kuvassa Norwich on hyvin valmennettu ja organisoitu joukkue, jonka täytyy olla huomattavasti enemmän kuin osiensa summa, mikäli seura haluaa säilyä sarjassa. Kokoonpano ei todellakaan ole vahvistunut viime kaudesta, vaan lähinnä heikentynyt. Se ei ole kovin hyvä tilanne valioliigakauden kynnyksellä.

Ihanneavaus

Norwichin ihanneavauskokoonpano kaudella 2021-22.

Pelaajalista

[table id=241 /]

Mistä sijoista Norwich pelaa ensi kaudella? Mitä haasteita voi olla luvassa? Entä mitä mahdollisuuksia? Näihin kysymyksiin vastataan seuraavalla sivulla.

[pagination next-text=”Seuraavalla sivulla arvio sijoituksesta”]

Olet joukkue-ennakon sivulla 5.

Joukkue-ennakko on viiden sivun paketti. Pääset uudelle sivulle aina kyseisen sivun lopusta. Lisäksi voit hypätä haluamallesi sivulle myös suoraan sisällysluettelosta. Jokaisen sivun alussa on sisällysluettelo kyseisen sivun aiheista.

Näytä joukkue-ennakon sisällysluettelo

Taas tullaan ryminällä alas

Sijat: 18-20

Norwich haluaa vakiinnuttaa paikkansa Valioliigassa, mutta ennen kauden alkua se on kaikkea muuta kuin todennäköistä. Siirtomarkkinoilla on pyritty reagoimaan Emiliano Buendían menetykseen, mutta tuoreiden hankintojen pitäisi heti pystyä suorittamaan kovalla tasolla Valioliigassa, mikäli Norwich haluaa pisteitä. Se ei tapahdu sormia napsauttamalla.

Teemu Pukki saattaa jälleen tykittää yli kymmenen maalia sarjassa, mutta tarjoilu on heikentymässä merkittävästi. Jos Norwich ei onnistu pitämään kiinni Todd Cantwellista on sarjataso jälleen vaihtumassa kauden jälkeen. Cantwellin kanssakin se on hyvin todennäköistä. Pukilta vaaditaan melkoisia ihmeitä kärjessä. Maali-ilotulitus saattaa tulla tiensä päähän.

Norwichin pelaajat ovat viime kertaa kokeneempia, mutta fakta on myös se, että joukkue on enempi heikentynyt kuin vahvistunut viime kaudesta. Hissijoukkueen maine ei ole vielä muuttumassa, mutta se ei isossa kuvassa seuraa haittaa. Seuraa rakennettaan järjellä ja pitkäjänteisesti. Deja vu.

Mahdollisuudet

Norwich luottaa Daniel Farkeen, ja saksalaisvalmentaja on ollut vähintäänkin luottamuksen arvoinen. Farke on suurin syy siihen, että Norwich on ollut niin ylivoimainen Mestaruussarjassa. Pystyykö Farke kääntämään erinomaisen Mestaruussarjan joukkueen kohtalaiseksi valioliigajoukkueeksi?

Takaisin Mestaruussarjaan. Kuva: Getty Images.

Se vaatii muutoksia pelitapaan ja riskien minimoimista. Norwich tarvitsee pisteitä, ei tyylipisteitä. Jos Farke saa joukkueen puolustamisen organisoitua niin, ettei joka kerta soi omissa, kun pallo menetetään, Norwich saattaa taistella alemmassa keskikastissa.

Hyökätä Norwich kyllä osaa. Parhaimmillaan pienellä pelaajabudjetilla operoiva Kanarianlinnut pelaa todella viihdyttävää ja kaunista jalkapalloa, jossa hyökätään reagoiden ja tilaa täyttäen. Teemu Pukilta vaaditaan jälleen vähintään 15 maalin kautta, mikäli Norwich haluaa säilyä. Se olisi huima temppu, mutta ei täysin mahdoton, jos uudet hankinnat, kuten Rashica ja Gilmour löytävät heti yhteyden suomalaisen kanssa.

Haasteet

Norwichilla on samat ongelmat edessään kuin edellisellä valioliigavisiitillään. Vaatimustaso nousee valtavasti suhteessa joukkueen laatuun. Norwich saattaa hallita useita pelejä Burnleyn, Newcastlen ja Crystal Palacen kaltaisia joukkueita vastaan, mutta kyseisten joukkueiden viimeisen linjan murtaminen on äärimmäisen vaikeaa.

Samalla riskitasot nousevat, ja yksi negativiinen tilanteenvaihto voi ratkaista lopulta koko ottelun. Norwichin pelitavassa on tavallaan pakko hyökätä ainakin osittain kenttätasapainon kustannuksella. Sellaiset tilanteet ovat alemman keskikastin joukkueille ihanteellisia. Ei tarvita kuin riisto ja pallo pystyyn noin 30 miljoonan euron hyökkääjälle, joka hyödyntää paikkansa.

Näitä pelejä tullaan tälläkin kaudella näkemään Norwichin kannalta harmillisen paljon. Jos tammikuussa Norwich keikkuu sarjan häntäpäässä, ei se sieltä nouse tälläkään kertaa, vaan vajoaa jälleen kauas edes näennäisestä putoamistaistelusta.

[td_block_11 custom_title=”Norwich-uutiset” tag_slug=”norwich” limit=”2″ ajax_pagination=”load_more”]