Aston Villa ei ole jäänyt miettimään turhia kesän siirtoikkunassa, jossa seura kenties jo ennalta arvasti menettävänsä Jack Grealishin. Maajoukkuemiehen kauppa Manchester Cityyn ei ole vielä edes valmis, mutta vaikuttaa selkeästi siltä, että birminghamissa käytetään jo siitä saatavia varoja.

Grealishin siirron uskotaan tuottavan Villalle yli 100 miljoonaa puntaa – siis enemmän kuin 117 miljoonaa euroa. Siihen rinnastettuna esimerkiksi keskiviikkoiltana julkistettu, 35 miljoonaa euroa seuralle maksanut Danny Ingsin hankinta ei vaikuta tuhlailulta.

Sky Sportsin toimittaja Kaveh Solhekol kehuukin seuran toimintaa.

– Villa toimii hyvin viisaasti. He eivät ole toistamassa virheitä, jollaisia olemme aiemmin nähneet. Tottenham ei käyttänyt Gareth Balesta aikonaan saamia rahoja kovin hyvin. He tekivät niillä kahdeksan pelaajahankintaa, joista kaikki eivät varsinaisesti onnistuneet.

– He eivät edes ole jääneet odottelemaan Grealish-kaupan valmistumista, vaan toimivat päättäväisesti. Emiliano Buendia oli Mestaruussarjan selkeästi parhaita pelaajia viime kaudella, ja Ings puolestaan voi taata joukkueelle maaleja.

Mainittujen hankintojen lisäksi Villa sai keskiviikkona maaliin laituri Leon Baileyn hankinnan Bayer Leverkusenista. Huhut kertovat seuraavan tähtäimen olevan kohdistettuna jälleen Norwichiin, josta Buendia kaapattiin. Villa Parkille haluttaisiin Grealishin tilalle vielä Todd Cantwell.