Liverpoolin laitahyökkääjä Xherdan Shaqiri, 29, ilmaisi kesällä lähtöhalunsa seurasta, koska hän kaipaa säännöllistä peliaikaa.

Liverpool suostui pelaajan tahtoon ja asetti hänet myyntiin. Ottajia olisi ympäri Eurooppaa, mutta merseysidelaisseuran asettama 15 miljoonan euron hintapyynti on kuitenkin ollut kiinnostuneiden seurojen mielestä liikaa, koska pelaajan sopimus päättyy ensi kesänä.

Shaqirin perässä ovat olleet Serie A -seurat AS Roma, Lazio ja Napoli. Tiettävästi myös Valioliigassa olisi ottajia, samoin Espanjassa.

L’Equipen mukaan Lyon on viimeisin seura, joka on osoittanut kiinnostuksensa Shaqirin palveluksista. Ranskalaisseura ei myöskään ole pistänyt pahakseen sveitsiläispelaajan hintalapusta ja on tällä hetkellä todennäköisin ostaja.

Lyon menetti tänä kesänä ykköstykkinsä Memphis Depayn Barcelonaan, joten seuralla on kova tarve hankkia hänelle nimekäs korvaaja – Shaqiri olisi sellainen.

Ranskan Ligue 1 alkoi jo viime viikonloppuna, joten Lyon yrittää saada nopealla aikataululla siirron maaliin. Ranskan suurseuroihin lukeutuva Lyon avasi kautensa 1-1-kotitasapelillä sarjan häntäpäähän povailtua Brestiä vastaan.