Chelsean manageri Thomas Tuchel vihjaa, että Trevoh Chalobah on saattanut murtautua hänen tämän kauden suunnitelmiinsa. Chelsean akatemiakasvatti esiintyi edukseen niin harjoituskaudella kuin ykkösjoukkuedebyytisään Villarrealia vastaan.

Chalobah aloitti ja pelasi koko ottelun, kun Chelsea kukisti Eurooppa-liigan hallitsevan mestarin rangaistuspotkukilpailussa UEFA Super Cupissa. Vaikka Chalobahia on huhuiltu viime viikkoina lainalle Valenciaan, saattaa Tuchel joutua harkitsemaan tilannetta uudelleen.

– Ehdottomasti, siksi hän pelasi, sanoi Tuchel ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa kysyttäessä siitä, onko Chalobah valmis pelaamaan Valioliigassa.

– Halusimme peluuttaa kavereita, jotka pystyvät pelaamaan 90 minuuttia. Trevoh oli ensimmäinen kesän harjoituksissa, aivan ensimmäinen, ja on fyysisesti vahva ja ansaitsi pelata näillä esityksillä tähän mennessä.

– Hän pelasi harjoituskaudella hyvän pelin Bournemouthia vastaan, sitten Arsenalia ja sitten Tottenhamia vastaan. Tänään hän oli jälleen erittäin vahva.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Squawka

@Squawka
Trevoh Chalobah's Super Cup by numbers vs. Villarreal:

147 touches
140 passes
95% pass accuracy
5 duels won
5 clearances
5 interceptions
2 tackles made
0 fouls conceded
0 x dribbled past

Cobham does it again. 🙌

LUE MYÖS: Thomas Tuchelilta huolestuttavaa tekstiä Chelsea-hyökkääjän tilanteesta: ”Hyvin valitettavaa”

– Hän kärsi joillakin hetkillä, mutta myöhemmin César Azpilicueta vierellään ja Jorginho lähellä auttamassa häntä taktisessa organisoinnissa, hän nousi jälleen ylöspäin.

[readmore from=Chelsea]

– Hän ei koskaan menettänyt kasvojaan ja pysyi rauhallisena. Hän oli tarpeeksi fyysinen pelaamaan 120 minuuttia. Se oli melko vaikuttavaa.

Tuchelin mukaan on hyvinkin mahdollista, että Chalobah on alkavalla kaudella osa Chelsean pelaavaa kokoonpanoa. Viime kauden 22-vuotias vietti lainalla ranskalaisseura Lorientissa. Chalobah osaa pelata sekä topparina että puolustavana keskikenttänä.

– Trevoh pakotti tiensä ajatteluumme. Katsotaan, miten se menee. Meillä on vielä muutama päivä aikaa päättää hänen henkilökohtaisesta tulevaisuudestaan, mutta tällä hetkellä hän osoittaa arvonsa joukkueelle, päätti Tuchel.