Kesästä 2018 lähtien Liverpoolissa pelannut Xherdan Shaqiri on lähellä siirtoa Ranskan Ligue 1:een. Ranskalaislehti L’Équipen mukaan syksyllä 30 vuotta täyttävä Shaqiri on jo päässyt Lyonin kanssa sopuun kolmivuotisesta pelaajasopimuksesta. Sopimus takaisi sveitsiläiselle 350 000 euron bruttokuukausitulot.

Siirron toteutuminen on lehden mukaan kiinni enää siitä, löytävätkö Lyon ja Liverpool yhteisymmärryksen Shaqirin siirtokorvauksesta. Lyon teki jo Shaqirista reilun 4 miljoonan euron ostotarjouksen, mutta se ei Liverpoolille riittänyt. Liverpool on pyytänyt Skyn mukaan pelaajastaan yli 8 miljoonaa euroa, joten näkemyksissä on ollut kohtalaisen suuri ero. Lyonin kerrotaan kuitenkin jo valmistelleen korotettua tarjousta.

– Olen kertonut Liverpoolille, että olen valmis uuteen haasteeseen, Shaqiri totesi Corriere dello Sportille äskettäin.

Shaqirin sopimus ulottuu vuoteen 2022, ja hän haluaa joka tapauksessa jättää seuran viimeistään sopimuksen päätyttyä. Todennäköisempää on kuitenkin, että siirto tapahtuu jo tässä kuussa. Halukkaista ei ole pulaa, sillä Lyonin lisäksi kilpakosijoina on mainittu Lazio, Napoli, Villarreal ja Sevilla.

Lähde: Transfermarkt