Tottenhamin status eurokentillä on osoittautumassa sille haasteeksi uusien pelaajien värväämisessä. Marca kertoo, että Espanjan maajoukkueen ja Villarrealin toppari Pau Torres on kieltäytynyt siirrosta Lontooseen, koska ei näe Tottenhamin projektia tarpeeksi houkuttelevana.

Torres, 24, on noussut kotimaassaan pelipaikkansa johtavien pelaajien joukkoon ja siten useiden suurseurojen tutkalle. Hän on edustanut kasvattajaseuraansa koko uransa ajan, ja tällä kaudella yksi hänen unelmistaan on toteutumassa, kun Eurooppa-liigan voittanut Villarreal pelaa Mestarien liigassa.

Marcan mukaan Tottenham teki Villarrealille noin 50 miljoonan euron tarjouksen Torresista, ja päätös siirron toteutumisesta jäi itse pelaajalle. Spurs teki erittäin rahakkaan tarjouksen myös Torresille, mutta espanjalaispuolustaja hylkäsi ehdotuksen siltä istumalta.

Torres odottaa innolla Mestarien liigassa pelaamista Villarrealin kanssa, eikä hän ole valmis jättämään kotikulmiaan, ellei potentiaalinen ostaja pysty tarjoamaan hänelle urheilullisesti tarpeeksi kiehtovaa projektia. Käytännössä tämä tarkoittanee juurikin Mestarien liigassa pelaamista.

Villarrealin päävalmentaja Unai Emery sanoi lehdistötilaisuudessaan, että seura on valmis luopumaan Torresista, mutta tarjouksen on oltava hyvä sekä seuralle että pelaajalle.

– Haluamme Paun kaltaisia pelaajia joukkueeseemme, mutta samaan aikaan ovet ovat avoinna seuroille, jotka voivat tarjota toisen ulottuvuuden ja joiden tarjous on taloudellisesti seuralle hyvä. Siten voimme ruokkia seuraa jatkuvasti lisää.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Torres pelasi kesällä sekä EM-kisoissa että olympialaisissa. Kuva: Getty Images

– Paun tilanne on hieman erilainen. Hän on Vila-Realista ja hän kokee fanit omikseen. Hänen lähtönsä täytyy olla erittäin selvä: sen täytyy olla urheilullisesti hyvä hänelle, parantaa hänen nykyistä tilannettaan ja olla erittäin hyvä seuralle. Seura, jota hän on koko uransa edustanut, pelaa Mestarien liigaa.

– Tiedän, että oikeat olosuhteet voivat toteutua. Toistaiseksi kaikkia vaatimuksia ei ole täytetty, mutta valmentajana tiedän, että niin voi käydä millä hetkellä hyvänsä.

Valioliigassa seitsemänneksi tullut Tottenham karsii täksi kaudeksi paikasta Konferenssiliigaan. Mestarien liigassa lontoolaiset ovat pelanneet viimeksi kaudella 2019-20, jolloin heidän matkansa katkesi neljännesvälierissä RB Leipzigia vastaan yhteismaalein 0-4.

Torresin tapaus ei ole ainutlaatuinen Tottenhamin tämän kesän siirtoikkunassa, sillä Sevillan toppari Jules Koundé kieltäytyi aiemmin siirrosta Spursiin samasta syystä. Koundé, 22, on sittemmin yhdistetty muun muassa Chelseaan.

Tottenham on tänä kesänä vahvistanut toppariosastoaan argentiinalaisella Cristian Romerolla, joka saapui seuraan Atalantasta osto-optiollisella lainasopimuksella.