Leedsin keskikenttämiestä Kalvin Phillipsiä on leikkisästi kutsuttu ”Yorkshiren Pirloksi”, mutta mitä mieltä itse maestro Andrea Pirlo on asiasta?

The Athletic -sivuston haastattelema Pirlo mainitsee, ettei Englannista ole oikein löytynyt hänen tyyppistään pelaajaa. Pelaajauransa jo lopettanut Pirlo tunnettiin pelintekijänä, joka luki peliä erinomaisesti ja rytmitti mestarillisesti joukkueensa hyökkäyspelaamista.

– Se on totta. Englannissa ei ole koskaan ollut tämän tyyppistä pelaajaa. Vuosien saatossa on ollut loistavia keskikenttäpelaajia, joilla on ollut erilaisia ominaisuuksia. Leedsissä on poika, jossa on hieman registaa (syvällä puolustuslinjan edessä operoiva pelintekijä), mutta… Pirlo sanoo pilke silmäkulmassa.

– Olemme vähän erilaisia. Hänellä ei ole samanlaisia ominaisuuksia kuin minulla. Teillä on aina ollut box-to-box-keskikenttäpelaajia, kuten Frank Lampard.

Italialla Pirlon tyyppisiä pelaajia sen sijaan riittää. Esimerkiksi Jorginho ja Marco Verratti kasvoivat huippupelaajiksi Pirloa ihaillen.