Entinen valioliigapelaaja ja BT Sportin asiantuntija Chris Sutton on kertonut, miksi nuori Mason Greenwood saattaa olla avain Manchester Unitedin mestaruushaaveille alkaneella kaudella.

Englannin A-maajoukkuerinkiin noussut Greenwood teki viime kaudella seitsemän maalia Valioliigassa. Vaikka kyseinen saldo on 19-vuotiaalta pelaajalta vähintäänkin lupauksia antava, oli se silti pienempi kuin monet Man Unitedin kannattajat toivoivat.

Sutton kuitenkin uskoo, että Greenwood voi olla ”kuin uusi pelaaja” Ole Gunnar Solskjærille tällä kaudella. Keskushyökkääjänä pelannut huippulupaus viimeisteli näyttävän maalin Man Unitedin 5-1-voitossa Leedsiä vastaan uuden kauden avausviikonloppuna.

Sutton uskoi aluksi, että Man United jäisi jälkeen Valioliigan mestaruuden tavoittelussa, mutta sanoo tämän voivan muuttua, jos Greenwood menestyy uudella tontillaan. Silloin Solskjærin ei olisi enää turvauduttava vain Edinson Cavaniin tai Anthony Martialiin hyökkäyksen piikkipaikalla.

– Tietysti Manchester Unitedilla oli Paul Pogba ja hänen maalisyöttönsä, mutta Mason Greenwood keskushyökkääjänä… Mielestäni hänen suorituksensa oli suorastaan poikkeuksellinen, hehkutti Sutton Metron mukaan.

– Kun katsoo viime kautta kokonaisuutena, oli se hänen osaltaan hieman kehno.

– Tiedän, että hän päätti kauden ihan hyvin, mutta se, miten hän teki läpimurtonsa edellisellä kaudella – luulen, että kaikki odottivat viime kauden olevan hänelle aivan mahtava ja hänen suorittavan niin korkealla tasolla.

– Greenwood on kuitenkin kuin uusi pelaaja tällä kaudella. En halua mennä liikaa asioiden edelle, mutta ennen kauden alkua ajattelimme, että se tulee olemaan Cavani piikissä ja että he joutuvat luottamaan vain Cavaniin.

– Mutta hänen esityksensä Leedsiä vastaan oli niin hyvä, että se pistää miettimään, voisiko Ole todella luottaa Greenwoodiin yhtä paljon kuin Cavaniin?

[readmore from=Manchester-United]

– En uskonut ennen kauden avauspotkua, että Manchester United voisi voittaa liigan tällä kaudella, koska mielestäni on olemassa parempia joukkueita ja parempia miehistöjä.

– Ajattelin keskushyökkääjän paikan olevan ongelma Unitedille, koska Cavani on iäkäs ja pelaa tarpeeksi pelejä. Mutta jos Greenwood pääsee esiin, voivat he olla mukana mestaruustaistossa.

Manchester United jatkaa valioliigakauttaan sunnuntaina, kun se matkaa St Mary’s Stadiumille Southamptonin vieraaksi.