Newcastlen keskikenttäpelaaja Joe Willock on kertonut saavansa rasistisia loukkauksia sosiaalisessa mediassa ”joka päivä”.

Willock, joka suoritti hiljattain 25 miljoonan punnan siirtonsa Arsenalista St James’ Parkille, haluaa ”kuvottavasta” häirinnästä huolimatta käyttää sosiaalista mediaa ollakseen siellä yhteydessä faneihin.

21-vuotias on kuitenkin monien muiden Valioliiga-pelaajien tavoin kehottanut sosiaalisen median yrityksiä näkemään enemmän vaivaa rasismin torjumiseksi omilla alustoillaan.

– Saan viestejä joka päivä. Viesteissä puhutaan väristäni tai erilaisista asioista, jotka ovat todella kuvottavia, Willock kertoi BBC Radio Newcastlelle.

– Siinä ei voi tehdä paljoakaan – on vain yritettävä olla välittämättä. En usko, että Instagram, Facebook ja Twitter ovat tehneet tarpeeksi kovaa työtä, jotta voisimme tehdä mitään muuta.

– Minusta tuntuu, että nykypäivänä ainoa asia, jonka voi tehdä, on vain olla välittämättä siitä ja yrittää laittaa se takaraivoon.

– Se kaikki tulee suoraan puhelimeesi. Heillä on tapana lähettää näitä inhottavia asioita suoraan sinulle, ja se tavallaan sattuu. Se sattuu paljon – jopa siitä puhuminen.

[readmore from=Rasismi]

Willock ei pidä sitä oikeana ratkaisuna ongelmaan, että hänen olisi itse lopetettava sosiaalisen median käyttäminen.

– Jos poistut sosiaalisesta mediasta, menettäisin yhteyden kaikkiin niihin ihaniin faneihin, jotka tukevat minua joka päivä, haluavat nähdä jokapäiväisen elämäni ja nähdä, mitä teen, jatkoi Willock.

– Tämän alustan kautta heillä on minuun yhteys, jota heillä ei tosielämässä olisi.