Chelsean keskikenttäpelaaja Hakim Ziyech jätettiin sivuun Marokon maajoukkueesta ”sopimattoman käytöksen” takia, sanoo Marokon päävalmentaja Vahid Halilhodžić.

Ziyech, 28, on yksi Marokon suurimmista tähdistä, joten kannattajille tuli suurena yllätyksenä, kun hänet oli ilman mitään selitystä jätetty sivuun tulevista MM-karsintapeleistä Sudania ja Guineaa vastaan.

Nyt Halilhodžić on kuitenkin valottanut tilannetta. Hänen mukaansa Ziyech toimi viimeksi maajoukkueen mukana niin asiattomasti, että häntä ei kutsuttu tällä kertaa mukaan lainkaan.

– Hänen käytöksensä kahdessa edellisessä ottelussa, varsinkin viimeisimmässä, ei ollut sopivaa maajoukkuepelaajalle, jonka on johtajana oltava positiivinen roolimalli joukkuelle, kommentoi Halilhodžić The New Arabin mukaan.

– Hän saapui myöhässä ja kieltäytyi vielä sen jälkeen työskentelystä. Sen jälkeen ei ollut järkeä keskustella, sillä valmentajalle vastaus oli jo siinä. Minusta maajoukkue menee kaiken edelle.

Halilhodžićin mukaan Ziyech väitti kesäkuussa ennen ystävyysottelua Ghanaa vastaan, että hän ei voi pelata loukkaantumisen takia. Hän tuli kuitenkin vaihdosta kentälle reiluksi 20 minuutiksi.

– Ensimmäistä kertaa valmennusurallani näin käytöstä, joka sai minut pettynyeeksi. Pelaaja kieltäytyi pelaamasta sillä verukkeella, että hän on loukkaantunut, vaikkakin nyt puhutaan ystävyysottelusta.

– Lääkintähenkilökunta tutki hänet monesti ja sanoi, että hän pystyy pelaamaan. Sitten hän kieltäytyi lämmittelemästä toisella jaksolla, koska hän pettyi jouduttuaan vaihtopenkille.

– Minulle tuollainen käytös on hyväksymätöntä. Maajoukkueen kanssa ei voi huijata. Täällä ollaan mukana joko sataprosenttisesti tai ei ollenkaan.

Ziyech siirtyi Chelseaan viime kesänä Ajaxista 40 miljoonalla eurolla, mutta hänen debyyttikautensa Englannissa sujui vaatimattomasti loukkaantumisten ja vaihtelevan peliajan myötä. Tällä kaudella Ziyech on päässyt kahdesti vaihdosta kentälle.