Tottenhamin tuoreen puolustajahankinnan, Emerson Royalin, kesä oli normaalista poikkeava.

22-vuotias Emerson siirtyi heinäkuun alussa Real Betisistä Barcelonaan 14 miljoonalla eurolla. Laitapuolustaja sai vastuuta kaikissa kolmessa alkukauden La Ligan ottelussa, joista viimeisessä hänet nimettiin ensikertaa avaukseen.

Vain reilu vuorokausi sen jälkeen, kun Emerson oli pelannut Getafea vastaan 62 minuuttia, hänet myytiin Tottenhamiin. Yllättävään siirtoon ei osannut varautua edes pelaaja itse.

– Luulin, että seura halusi minun jäävän. Pelasin sunnuntaina avauksessa, ja menin seuraavana päivänä hyvillä fiiliksillä harjoituksiin, Emerson kertoi Marcalle.

– Siellä minulle selvisi, että Tottenham neuvotteli Barcelonan kanssa ja he olivat lähellä sopimusta. En ymmärtänyt mitä tapahtui, koska minulle ei oltu kerrottu mitään.

– Iltapäivällä seurajohto soitti minulle. He halusivat puhua kanssani, joten menin tapaamaan heitä. He kertoivat minulle, että seuran tilanne ei ollut hyvä ja he haluavat myydä minut.

– Kerroin heille, että haluan jäädä, koska unelmani oli pelata täällä. Sillä ei kuitenkaan ollut mitään merkitystä, koska he olivat päätöksensä tehneet.

– Minulla oli sopimus ja olisin voinut sanoa, että en suostu lähtemään. Mutta haluan olla onnellinen. En halua jäädä seuraan, joka potkii minut pois.

[readmore from=Tottenham]

– Lopulta päätin lähteä. Sanoin heille, että vaikka rakastan seuraa, en halua jäädä ja olla surullinen.

Tottenham maksoi Emersonista 25 miljoonaa euroa, joten talousvaikeuksista kärsivä Barcelona nettosi hänestä 11 miljoonaa. Emerson oli katalonialaisseuralle pelkkä pelinappula.

– Saapuessani olin varma, että Barcelona ei halua myydä minua. Mutta nyt kun se tapahtui, on selvää, että heillä oli kokoajan tarkoitus myydä minut. Olin heille pelkkä pelinappula, Emerson lisäsi.

B/R Football

@brfootball
Jan. 2019—Barcelona sign Emerson Royal and immediately loan him to Betis

June 2021—Barcelona exercise option to buy-back and sign him for €9M/$11M

Aug. 2, 2021—Emerson is presented as a Barca player and Laporta says he’s here to stay

Aug. 31, 2021—Tottenham sign Emerson

🙃