Atlético Madridin monivuotinen luottopelaaja Saúl Ñíguez, 26, siirtyi kesän siirtoikkunan viime hetkillä Chelseaan. Keskikenttäpelaaja allekirjoitti lontoolaisseuran kanssa vuoden mittaisen lainasopimuksen, johon sisältyy noin 40 miljoonan euron osto-optio.

Koko pelaajauransa kotimaassaan Espanjassa viettäneellä Saúlilla on edessään uudet haasteet. Sopeutuminen uuteen ympäristöön voi viedä aikansa. Nopeuttaakseen sitä hän on tehnyt jo valmisteluja.

Saúl on muun muassa pyytänyt maanmiestään, Kepa Arrizabalagaa, puhumaan hänelle ainoastaan englantia, jotta hän oppisi kielen mahdollisimman nopeasti.

– Lapsesta asti minulla on ollut kaksi tavoitetta: tehdä historiaa Atlético Madridissa ja pelata Valioliigassa. Ei pelkästään liigan, vaan myös sen kulttuurin ja kielen vuoksi, Saúl kertoo Chelsean verkkosivuilla.

[readmore from=Chelsea]

– Kieli on minulle suuri haaste, ja haluan oppia sen mahdollisimman pian voidakseni kommunikoida joukkuekavereiden kanssa mahdollisimman yksinkertaisesti. Atleticossa puhuin englantia [Kieran] Trippierin kanssa, mutta kielitaitoni ei ole tarpeeksi hyvä. En todellakaan uskaltaisi antaa haastatteluja englanniksi!

– Sanoin jo Kepalle, että hänen täytyy puhua minulle englantia, koska minun täytyy oppia ja tottua siihen. En halua puhua espanjaa hänen kanssaan. Hän voi auttaa minua, joten yritän puhua hänelle englanniksi niin paljon kuin voin.

Chelsea vahvisti torstaina, että Saúl tulee kantamaan seurassa pelinumeroa 17. Espanjalaispelaajan debyytti nähdään todennäköisesti ensi viikon lauantaina, kun Chelsea kohtaa kotikentällään Aston Villan.