Argentiinan maajoukkueen ja Paris Saint-Germainin keskikenttäpelaajaa Ángel Di Maríaa pidetään laajalti yhtenä sukupolvensa lahjakkaimmista pelaajista ympäri maailman, mutta Manchester Unitedin kannattajilla on hänestä lähinnä huonoja muistoja.

Di María, 33, siirtyi Unitediin suuren kohun saattelemana Real Madridista kesällä 2014, mutta hän lähti jo vuotta myöhemmin nykyiseen seuraansa PSG:hen. Unitedissa Di María ehti pelata 32 ottelua tehden niissä yhteensä neljä maalia ja syöttäen 12.

Kauden päätteeksi The Daily Telegraph nimesi Di Marían koko kauden huonoimmaksi hankinnaksi. Heikot esitykset ja valtava hintalappu eivät olleet ainoat syyt kannattajien tyytymättömyyteen. Monia on jälkikäteen harmittanut, että Di Maríalle annettiin Unitedin legendaarinen seiskapaita, jolla on pelannut moni seuran suurimmista ikoneista.

Myös Di María tiesi, kuinka iso merkitys seiskapaidalla on Manchester Unitedissa, mutta hän kertoo tuoreessa TyC Sportsin haastattelussa, että se ei kiinnostanut häntä pätkääkään.

– Manchester Unitedin seiskapaita ei kiinnostanut minua vittuakaan. Minulle puhuttiin alkuun paljon siitä, mutta se on vain paita.

Di María syyttää epäonnistuneesta United-pestistään joukkueen silloista manageria Louis van Gaalia.

– Valmentaja oli minun ongelmani Manchester Unitedissa. Van Gaal oli urani huonoin valmentaja. Saatoin tehdä maalin ja syöttää toisen, mutta seuraavana päivänä hän näytti minulle videoita epäonnistuneista syötöistäni. Hän syrjäytti minut avauksesta päivästä toiseen. Hän ei pitänyt siitä, että pelaajat olivat häntä isommassa valokeilassa.

Erään toisen entisen Valioliiga-managerin alaisuudessa pelaamisesta Di María nautti suuresti. Argentiinalaistaiturin mukaan José Mourinho laittoi kaikki tähdet ruotuun Real Madridissa.

– Mourinho oli hullu. Minun kanssani hän oli aina hyvä tyyppi.

– Hän riiteli kylläkin kaikkien kanssa, häntä ei kiinnostanut pätkääkään. Kerran hän riiteli Cristiano Ronaldon kanssa ja huusi hänelle, ettei hän juokse. Kaikkien oli juostava Mourinhon joukkueessa.