Aston Villan ja Argentiinan maajoukkueen huippuvahti Emiliano Martínez, 29, on tehnyt karun paljastuksen siitä, kuinka hän siirtyi Englannin pelikentille vuonna 2010 vastoin omaa tahtoaan.

Martínez oli vasta 17-vuotias, kun Arsenal teki hänestä tarjouksen Independientelle. Argentiinalaisvahti ei olisi halunnut jättää kasvattajaseuraansa, mutta hänen perheellään oli tuolloin taloudellisia vaikeuksia, jonka vuoksi hän teki päätöksen siirtyä Tykkimiehiin.

– Arsenal halusi minut ja Pepe Santoro [Independienten valmentaja] kertoi minulle, että tällainen mahdollisuus saattaa tulla vain kerran elämässä. Perheeni ja agenttini ajattelivat samoin, Martínez kertoi El Paisille.

[readmore from=Emiliano-Martinez]

– Mutta en halunnut siirtyä. Halusin pelata Independientessä. Tiedostin kuitenkin perheeni taloudellisen tilanteen ja päätin siirtyä.

– En ole katunut päätöstäni, mutta voin sanoa tehneeni sen enemmän taloudellisten syiden takia kuin urheilullisin perustein.

Martínez edusti Arsenalia kymmenen vuoden ajan, mutta jäi seurassa hyvin vähälle vastuulle. Viime kesänä hän siirtyi Aston Villaan ja oli debyyttikaudellaan yksi Valioliigan parhaista maalivahdeista. Loistavien peliesitysten myötä hän on noussut myös Argentiinan maajoukkueen ykkösvahdiksi.