Brasilian viranomaiset tutkivat Aston Villa -kaksikko Emiliano Buendiaa ja Emiliano Martínezia sekä Tottenham-duo Giovani Lo Celsoa ja Cristian Romeroa koronasääntöjen rikkomisesta.

Argentiinan maajoukkuemiesten syytetään toimittaneen virheelliset asiakirjat saavuttuaan Brasiliaan MM-karsintoja varten. Nelikko ei maininnut matkustusasiakirjoissa olleensa olleensa Iso-Britanniassa viimeisen 14 päivän aikana ennen lentoaan Sao Pauloon.

Pelaajat väittivät olleensa Argentiinassa ja Venezuelassa, mutta eivät Iso-Britanniassa. Heistä jokainen kuitenkin pelasi tai oli penkillä valioliigaseurojensa otteluissa ennen maajoukkuetaukoa.

Brasilian lain mukaan jokaisen Britanniasta saapuvan tulisi viettää 14 päivän karanteeni maahantulon jälkeen. Jos nelikko todettaisiin syylliseksi vilpistä, heidän tulisi viettää kahden viikon karanteeni Brasiliassa, jonka jälkeen eristys jatkuisi 10 päivän verran Britanniassa.

Brasilia on tällä hetkellä Britannian matkustuslistalla punaisella korkean ilmaantuvuuden maiden joukossa.

Neljästä pelaajasta jokainen joutuisi sivuun kolmesta seuraavasta valioliigaottelusta ja ainakin yhdestä Carabao Cupin ottelusta. Lisäksi Tottenhamin Lo Celsolta ja Romerolta jäisi väliin ainakin seuran ensimmäinen ottelu Konferenssiliigasta.

Tottenham oli alunperin kieltänyt pelaajiaan matkustamasta Etelä-Amerikan karsintaotteluihin.

Valtion lähteiden mukaan kuitenkin on epätodennäköistä että pelaajat jäisivät karanteeniin Brasiliaan. Sen sijaan he voisivat maksaa sakot jättääkseen maan välittömästi.

Maksimituomio Brasiliassa vastaavasta rikkeestä on kaksi vuotta vankeutta. Rikkomuksesta selviää kuitenkin useimmiten sakoilla.

Argentiina kohtaa sunnuntaina MM-karsintaottelussa Brasilian.

Lähde: Daily Mail