Entinen kärkipelaaja Chris Sutton sanoo tuntevansa myötätuntoa Leedsin maalitykin Patrick Bamfordin puolesta.

Valioliigassa hyviä otteita esittänyt Bamford debytoi Englannin A-maajoukkueessa 28-vuotissyntymäpäivänään, kun joukkue nuiji Andorran 4–0-lukemin MM-karsinnoissa. Mies jäi ilman maalia.

– Hän odotti pitkään tätä debyyttiä Englannin paidassa. Liian pitkään oikeastaan, koska mielestäni hänen ei olisi pitänyt joutua odottamaan ensimmäistä otteluaan siihen asti, kunnes hän täytti 28, Sutton toteaa Daily Mail -lehdessä.

– Loppujen lopuksi Bamfordin debyytti ”Kolmen leijonan” joukkueessa jää historiaan melkoisena pettymyksenä. Joku voisi sanoa, että hänen olisi pitänyt suoriutua paremmin – ottaen huomioon, että hän kohtasi Andorran, joka on rankattu 156:nneksi maailmassa ja jonka koko väestön voisi mahduttaa Wembleylle.

Sutton muistuttaa, ettei Andorran kaltaista joukkuetta vastaan pelaaminen ole kärkipelaajalle yleensä helppoa.

– Bamfordilla ei ollut kovinkaan paljon tilaa operoida. Hänellä on tapana irrota topparien taakse Leeds Unitedissa, mutta siihen ei ollut mahdollisuutta tätä Andorran joukkuetta vastaan, joka totta puhuen ei osoittanut minkäänlaista aikomusta lähteä hyökkäämään.

Avauskokoonpanossa ollut Bamford teki 62. minuutilla tilaa Harry Kanelle, joka onnistui maalinteossa vaihtopelaajana.