218 Valioliigan ottelua, 77 maalia. 26 A-maaottelua, kahdeksan maalia. 160 ottelua Liverpoolissa, 96 Chelseassa ja 32 Manchester Cityssä. Kaksinkertainen Mestarien liigan voittaja. Ikää 32 vuotta.

Näiden tilastojen valossa voisi kuvitella, että puhutaan pelaajasta, joka loistaa tällä hetkellä jossain Euroopan suurseuroista. Ikänsä puolesta hänen pitäisi pelata juuri nyt uransa parhaita vuosiaan.

Näin ei kuitenkaan ole. Jos et vielä arvannut, kyseessä on Daniel Sturridge, joka on ollut yli puolitoista vuotta ilman seuraa.

Sturridge olisi hyvin todennäköisesti tällä hetkellä yksi maailman parhaista hyökkääjistä, mikäli hänen kroppansa olisi pysynyt kasassa. Englantilaisen loukkaantumisongelmat alkoivat jo vuonna 2012. Sen jälkeen hän ei yhtään tervettä vuotta nähnyt.

Parhaalla valioliigakaudellaan (2013-14) Sturridge pystyi pelaamaan 29 ottelua ja teki hulppeat 21 osumaa. Lukemat kertoo sen, kuinka kova hänen potentiaalinsa oli.

Kyseisen huippukauden jälkeen hyökkääjä on pelannut vain kertaalleen yli puolet sarjakauden otteluista [2016-17, 20/38 ottelua].

Daniel Sturridge pääsi kauden 2018-19 päätteksi juhlimaan Mestarien liigan voittoa. Finaalin hän seurasi kokonaisuudessaan vaihtopenkin puolelta. Kuva: Getty Images

Sturridge oli Liverpoolin sopimuspelaaja kuuden ja puolen vuoden ajan, kunnes hän siirtyi lokakuussa 2019 Trabzonsporiin. Englantilaishyökkääjä ehti pelata Turkissa ainoastaan puoli vuotta ennen kuin hän sai vedonlyöntivilpin takia neljän kuukauden mittaisen toimintakiellon kaikkiin jalkapalloon liittyviin asioihin. Trabzonspor purki välittömästi pelaajan sopimuksen.

Tuosta päivästä, 2. maaliskuuta 2020, lähtien Sturridge on ollut vapaa agentti. Hän on ollut pelikunnossa, mutta sopimustarjouksia ei ole tullut.

Nyt tunnelin päässä näkyy kuitenkin valoa. Sturridge on viime päivät harjoitellut La Liga -seura Mallorcan kanssa. Viikonloppuna hän pääsi yli puolentoista vuoden tauon jälkeen myös pelaamaan, kun Mallorca pelasi harjoitusottelun suljettujen ovien takana. Ja kuinkas muutenkaan, hyökkääjä onnistui välittömästi myös maalinteossa.

[readmore from=Liverpool]

Mitään takeita ei ole siitä, että Mallorca tarjoaisi Sturridgelle sopimusta, mutta nyt hyökkääjä on päässyt ainakin antamaan näyttöjä. Hän myös uhkuu itseluottamusta somepäivitystensä perusteella.

– Ei ole parempaa tunnetta kuin onnistua maalinteossa. Jopa tänään suljetuin ovin pelatussa ottelussa maalin tekeminen tuntui uskomattomalta. Tunnen oloni päivä päivältä entistäkin terävämmäksi. En malta odottaa, että pääsen pelaamaan virallisessa ottelussa. Kun se päivä koittaa, haluan näyttää maailmalle lahjakkuuteni, Sturridge twiittasi viikonloppuna.

Sturridgen pelivire ei tietenkään ole tällä hetkellä parhaalla mahdollisella tasolla, mutta eiköhän ammattimies pääse nopeallakin aikataululla kuntoon, kunhan saa ensin sopimuksen ja pääsee rytmiin kiinni. Hänestä voikin olla vielä paljon iloa jollekin seuralle, kunhan vain paikat pysyy ehjänä – edes sen yhden kokonaisen vuoden…

Daniel Sturridge

@DanielSturridge
Champing at the bit ⚽️