Valioliigapelaajat joutuivat keskelle kaaosta Brasilian ja Argentiinan välisessä MM-karsintaottelussa myöhään sunnuntai-iltana Suomen aikaa, kertoo BBC.

Ottelu keskeytyi vain minuutteja alkuvihellyksen jälkeen maalittomassa tasatilanteessa, kun Brasilian terveysviranomaiset katsoivat useamman Argentiinan pelaajan rikkoneen karanteenisääntöjä. Lopulta vierasjoukkue marssi pois kentältä Corinthians Arenalla.

Tunteja aiemmin terveysviranomaiset olivat ilmoittaneet, että neljän Englannissa seurajoukkuetasolla pelaavan pelaajan pitäisi olla karanteenissa. Pelaajia ei nimetty, mutta kyseessä ovat Aston Villan Emiliano Buendía ja Emiliano Martínez sekä Tottenhamin Giovani Lo Celso ja Cristian Romero.

Martínez, Lo Celso ja Romero olivat avauskokoonpanossa Sao Paulossa. Voimassa olevien sääntöjen mukaan Britanniassa 14:n viimeksi kuluneen päivän aikana olleiden pitää viettää 14 päivää karanteenissa Brasiliaan saapuessa.

Kansainvälinen jalkapalloliitto (FIFA) julkaisi asiasta tiedotteen verkkosivuillaan.

– FIFA voi vahvistaa, että ottelun erotuomarien päätöksellä Brasilian ja Argentiinan välinen FIFA:n MM-karsintaottelu Qatariin 2022 on keskeytetty. Lisää yksityiskohtia kerrotaan aikanaan, liitto kommentoi.

Etelä-Amerikan maanosaliiton CONMEBOL:n mukaan erotuomari ja otteluvalvoja tekevät tapahtumista raportin FIFA:n kurinpitokomitealle.

Mahdollista uutta pelipäivää ei ole vielä ilmoitettu. Argentiinan joukkue on jo lähtenyt valmistautumaan 10. syyskuuta pelattavaan MM-karsintaotteluun Boliviaa vastaan.