Ranskan maajoukkueen avauksessa viime lauantaina Ukrainaa vastaan pelannut Aurélien Tchouaméni on Valioliigaseura Chelsean kiikarissa.

AS Monacossa tällä hetkellä ammatikseen pelaava 21-vuotias keskikenttäpelaaja oli The Athleticin mukaan lontoolaisseuran listoilla jo tämän kesän siirtoikkunassa.

Chelsean saksalaisluotsi Thomas Tuchel halusi tässä ikkunassa mielummin Saúl Ñíguezin, koska koki tämän kykenevän hyppäämään suoraan Valioliigan vaatimustasolle.

Tuchel ja Chelsean seurajohto näkevät Ranskan pääsarjan toistaiseksi sopivana paikkana Tchouaménille kehittyä entisestään. Nuori ranskalainen on pelannut Ligue 1 -sarjassa jo 91 ottelua.

Ranska jäi lauantaina Ukrainan vieraana 1-1-tasapeliin, mutta Tchouaméni sai omasta esityksestään paljon kehuja. Muun muassa Manchester Unitedin tähtipelaaja Paul Pogba kehui vuolaasti lauantaina vierellään pelannutta nuorukaista.

– Hän oli erittäin hyvä ja Tchouaméni ei ole mikään poika vaan mies. Oli ilo pelata hänen rinnallaan, sanoi Pogba

Pogban mukaan Tchouaméni toi Ranskan peliin myös paljon energiaa, jota United-tähden mukaan joukkueesta on viime aikoina puuttunut.

– Hänellä on aivan poikkeuksellisia fyysisiä ja teknisiä ominaisuuksia. Toivon pelaavani hänen kanssaan lukuisia pelejä tulevaisuudessa, Pogba kertoi.

Aurélien Tchouaménin sopimus Monacon kanssa päättyy kesällä 2024. Chelsea ei suinkaan ole ainoa erittäin lupaavasta keskikenttäpelaajasta kiinnostunut suurseura. Myös Manchester United on ilmaissut mielenkiintonsa.

Tchouaméni on seuraavan kerran tositoimissa tänään Lyonissa, kun Ranska kohtaa Suomen kello 21.45.