Kansainvälisen urheilututkimuskeskuksen, CIES Football observatoryn vuosittaisen julkaisun mukaan maailman kalleimmista seurajoukkueista suurin osa pelaa Valioliigaa.

Listauksessa ovat mukana kaikki Valioliigan, Serie A:n, Bundesliigan, LaLigan ja Ligue 1:n joukkueet. Määrittävä tekijä on kunkin seuran tämän kauden kokoonpanon yhteenlasketut siirtokorvaukset.

Listan kärkipaikkaa pitää odotetusti Manchester City, joka on maksanut nykyisestä miehistöstään siirtokorvauksia 1,08 miljardin euron edestä. Toisena on paikallisvastustaja United 1,023 miljardilla.

Manchesterin joukkueiden välillä huomioitava seikka on, että vielä vuosi sitten joukkueiden keskinäinen ero oli 192 miljoonaa euroa. Tämän kauden erotus on noin 57 miljoonaa euroa. United on siis kulutuksessa saavuttanut paikallisvastustajaansa.

Nämä kaksi joukkuetta ovat ainoat maailmassa, jotka ylittävät miljardin euron maagisen rajan. Kärkikolmikon täydentää ranskalaisjoukkue Paris Saint-Germain. Pariisilaiset ovat maksaneet siirtokorvauksia yhteensä 939 miljoonan euron edestä saadakseen nykyisen ryhmänsä jalkeille.

Listauksen 30:stä eniten rahaa nykyjoukkueeseensa käyttäneestä ryhmästä Valioliigaseuroja on peräti 14. Valioliigajoukkueet ovat keskimäärin käyttäneet noin 407 miljoonaa euroa kasatakseen nykyiset kokoonpanonsa. Vähiten kukkaronsa nöyrejä on raottanut Norwich City 87 miljoonan euron satsauksillaan.

Suurista liigoista kokonaisvaltaisesti vähiten rahaa on palanut Ranskassa. Ligue 1 -joukkueet ovat käyttäneet keskimäärin 130 miljoonaa euroa omaan ryhmäänsä.

Toiseksi eniten joukkueita 30 kalleimman joukossa on Italian Serie A:sta, viisi. Juventus (7.), SSC Napoli (14.), AS Roma (16.), Inter Milan (19.) ja AC Milan (24.)

Bundesliigasta tähän otantaan mahtuu neljä joukkuetta. FC Bayern München (13.), Borussia Dortmund (18.), Bayer Leverkusen (22.) ja RB Leipzig (25.)

LaLigan joukkueita top-30:ssä on neljä. Real Madrid(4.), FC Barcelona (9.), Atletico Madrid (11.) ja Sevilla (27.).

Ligue 1 -joukkueita vuorostaan edellä mainitun PSG:n lisäksi ovat AS Monaco (24.) ja Stade Rennais FC (30.)

Jos haluat tutkia listaa tarkemmin, niin löydät sen täältä.