Englannin Valioliigaseura Tottenham aikoo Skyn mukaan ryhtyä kurinpidollisiin toimiin argentiinalaispelaajiaan kohtaan. Giovani Lo Celso ja juuri lontoolaisjoukkueen vahvuuteen liittynyt Cristian Romero lähtivät maajoukkueensa matkaan vastoin Tottenhamin toivetta.

Kumpikin pelaaja aikoo lentää Kroatiaan yhdessä Aston Villassa pelaavien Emiliano Martínezin ja Emiliano Buendian kanssa. Kaikki neljä pelaajaa vapautettiin Argentiinan maajoukkueesta kohutun Brasilia-pelin jälkeen.

Nelikko on Skyn mukaan päätynyt matkustamaan Kroatiaan Englannin sijaan, jotta he voivat jatkaa harjoittelua normaalisti ennen liittymistään takaisin seurajoukkueidensa vahvuuteen.

Matkustaminen Etelä-Amerikasta suoraan Ison-Britannian kamaralle olisi merkinnyt kymmenen päivän karanteenia koko porukalle. Kroatiasta pelaajat voivat lentää kotiin ilman karanteenia.

Näillä näkymin kukin heistä on sivussa ainoastaan yhdestä Valioliigaottelusta. Lo Celso ja Romero joutuvat jättämään väliin vierasottelun Crystal Palacea vastaan. Martínez ja Buendia sen sijaan huilaavat Aston Villan vierailun Stamford Bridgelle Chelsean vieraaksi.

Aston Villa antoi ensimmäisenä joukkueena Valioliigassa luvan omalle kaksikolleen lähteä maajoukkueensa matkaan Etelä-Amerikkaan. Tämän sopimuksen ehtona oli, että pelaajat osallistuvat vain kahteen ensimmäiseen maaotteluun Venezuelaa ja Brasiliaa vastaan, mutta jättävät Bolivia-ottelun väliin.

Tämän kompromissin tarkoituksena oli varmistaa, että pelaajat ehtivät viimeistään 18.syyskuuta pelattavaan Everton-otteluun takaisin kokoonpanoon.

Argentiinan päävalmentaja Lionel Scaloni sanoi viime viikolla lehdistötilaisuudessa, että ei aio tätä sopimusta noudattaa.

– Annoimme pelaajalistan kolmesta ottelusta ja pelaajat myös ovat täällä jokaisen niistä.

Mirrorin mukaan Aston Villan johto on Argentiinalle raivoissaan. Buendia ja Martínez sen sijaan ovat tehneet kaiken sovitusti sekä lähtivät maajoukkueen matkaan seuransa siunauksella.

Tottenhamin kohdalla tilanne on toinen. Seura ei haluaisi aloittaa tuoretta yhteistyötä Romeron kanssa huonoissa merkeissä. Skyn mukaan Tottenham kokee silti, että sen pitää lähettää voimakas kurinpidollinen viesti pelaajille jatkoa ajatellen.

Kumpikin Spursin argentiinalaisista tulee oletettavasti saamaan tuntuvat sakot.