Manchester City kohtaa lauantaina vieraskentällä Leicester Cityn. Hallitsevan mestarin maalivahtitilanne on viime päivinä muuttunut merkittävästi. Valioliigaseurojen ja Brasilian jalkapalloliiton välisen kahnauksen jälkipyykkinä Cityltä tulevan ottelun huilaavat maalivahti Ederson ja hyökkääjä Gabriel Jesus.

Jos jompikumpi heistä lauantaina kentälle astelee, saattaa FIFA rangaista seuraa tuntuvammin. Nämä pelikiellot ovat voimassa viisi päivää, alkaen 10. syyskuuta ja päättyen 14. syyskuuta.

Ederson on Cityn selkeä ykkösmaalivahti. Nokkimisjärjestyksessä toisena on yhdysvaltalaisvahti Zack Steffen, mutta hän antoi positiivisen koronanäytteen maajoukkueensa matkassa. Steffen, 26, lienee sivussa myös Mestarien liigan ottelusta RB Leipzigia vastaan 15. syyskuuta.

Erittäin kokenut 36-vuotias Scott Carson löytyy seuraavana reservistä. Ottelu olisi Carsonin toinen Cityn paidassa, mutta ensimmäinen panoksellinen. Hän pelasi viime toukokuussa vierasottelun Newcastlea vastaan.

Tuolloin hän joutui antautumaan kolmesti, mutta City voitti 4-3. Pep Guardiolan ryhmä oli varmistanut mestaruutensa jo tuossa vaiheessa ja Carson sai mahdollisuutensa.

Lauantaina Carsonilla on todennäköisesti edessään ensimmäinen oikeasti panoksellinen Valioliigaottelu yli kymmeneen vuoteen. Hän on kuitenkin kokenut maalivahti, joka on pelannut muun muassa Aston Villassa, Wiganissa, Leeds Unitedissa, West Bromwich Albionissa, Derby Countyssa ja Liverpoolissa.

Tilanne lienee silti jännittävä. Leicester City on erittäin kova joukkue. Se lienee vielä epäselvää, että kuka jännittää eniten. Onko se Carson, Guardiola vai kannattajat?