Puolan pääkaupungin Varsovan kansallisstadionilla, joka tunnetaan myös nimellä Narodowy-stadion, pelattiin MM-karsintojen I-lohkon kärkikamppailu kotijoukkue Puolan ja Englannin välillä.

Ottelu päättyi vaiherikkaiden tapahtumien jälkeen lopulta 1-1. Samalla puhtaalla pelillä viisi ensimmäistä peliään selvittänyt Englanti joutui tällä kertaa jättämään osan saatavilla olleista pisteistä pöydälle.

Avausjakso oli tarkkaa peliä. Englanti piti palloa, mutta joutui kierrättämään sitä Puolan kompaktin ja tiiviin muodon ulkopuolella. Tekopaikoille kesän EM-finalisti ei päässyt.

Sen sijaan Puolan supertähti Robert Lewandowski pääsi yllättämään vieraiden Kalvin Phillipsin ja Kyle Walkerin avausjaksolla. Bayern-hyökkääjä juoksi englantilaispelaajien takaa ja välistä rangaistusalueelle tulleeseen palloon.

Lewandowski yritti nostaa pallon maalivahti Jordan Pickfordin yli, mutta ei osunut palloon puhtaasti. Lopulta englantilaisen oli helppo poimia palloa käsiinsä.

Englannin kannalta huolestuttavin hetki oli kuitenkin John Stonesin istahtaminen kentän pintaan. Manchester Cityn pelaaja pelasi avausjakson loppuun asti, mutta vaikutti tuskaiselta.

Englannin ja Pep Guardiolan onneksi Stones palasi Varsovan kanssallisstadionin nurmelle myös toisella jaksolla. City joutuu selviämään seuraavan ottelun ilman brasilialaispelaajiaan, joten uudet poissaolot tuskin olisivat helpottaneet Guardiolan suunnitelmia lauantaille.

Ottelun kuva muuttui toisella jaksolla selvästi. Englanti nosti tempoa, liikutteli palloa nopeammin ja Puolan tiivis joukkuepuolustaminen alkoi rakoilla.

Englanti alkoi myös luoda todellista uhkaa Wojciech Szczęsnyn vartioimalle maalille. Phillips kokeili jakson alkupuolella kaukaa, mutta pallo päätyi suoraan Szczęsnyn syliin.

Noin tunnin kohdalla Harry Maguire ohitti puskullaan sivuvapaapotkusta jo puolalaisvahdin, mutta pallo paukasti pystypuuhun. Tilanne liputettiin jatkotilanteen johdosta paitsioksi, koska kakkospalloon spurtannut Raheem Sterling lähti tilanteeseen paitsioasemasta.

Englanti kuitenkin alkoi viemään ottelutapahtumia liki mielin määrin. Puola joutui rikkomaan ja ottikin kolme varoitusta noin vartin sisään.

Ottelun 72. minuutilla Harry Kane vei Englannin johtoon erittäin kauniilla kaukolaukauksella.

Harry Kane osui Englannille 41. kerran. Kuva Getty Images.

Ulkokierteinen laukaus vaikutti aluksi menevän varsin helposti Szczęsnyn taakse, mutta oli se myös todella laadukas laukaus.

ITV:n asiantuntija Roy Keane laittoi maalin silti puolalaisvahdin nimiin.

– Maailmanluokan maalivahti olisi kyllä torjunut tuon, Keane sanoi.

Kane nousi maalillaan Englannin kaikkien aikojen maalitilastossa yksin viidenneksi ohi Michael Owenin.

Jos alla oleva twiitti ei näy, klikkaa tästä.

Sky Sports News

@SkySportsNews
𝐁𝐑𝐄𝐀𝐊𝐈𝐍𝐆: Harry Kane has become England's fifth-highest goalscorer of all time following his strike against Poland in World Cup Qualifying, moving clear of Michael Owen (40) 🦁🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿📊

Vaikutti siltä, että Puola ei tähän otteluun enää mukaan pääse. Se tuntui olevan väsynyt ja täysin aseeton Englannin nopeiden pelaajien kanssa. Lewandowski pääsi muutamaan otteeseen kokeilemaan Pickfordin hereilläoloa kauempaa, mutta tuloksetta.

Noin kymmenen minuuttia ennen täyttä aikaa Pickford aiheutti sitten aikailullaan sydämentykytyksiä Englannin kannattajille. Hän empi avaussyöttönsä kanssa ja ampui pallon suoraan vaihdosta kentälle tulleen puolalaishyökkääjän Karol Świderskin jalkaan. Pallo kimposi kohden Englannin maalia, mutta Pickford ehti juoksemaan sen maaliviivalta syliinsä.

Lopulta ottelussa nähtiin jalkapallon perinteinen lainalaisuus. Yhden maalin tappioasemassa oleva joukkue saa luotua painetta ottelun lopussa, vaikka sen peli olisikin sakannut koko toisen jakson.

Puola tuli ottelun lopun valtavalla vyöryllä kohden Englannin maalia. Lopulta yliajan toisella minuutilla niin ikään vaihdosta kentälle tullut Sebastian Szymański puski Lewandowskin komean keskityksen sisään.

Puolalaiset juhlivat viime hetkien tasoitustaan Varsovassa. Kuva. Getty Images.

Ottelu päättyi 1-1 ja Englanti koki MM-karsintojen ensimmäisen pistemenetyksensä. Se jatkaa lohkon kärjessä 16 pisteellään. Toisena on Albania 12 pisteellä ja kolmantena Puola 11 pisteellä.

BBC Radion asiantuntija Englannin maajoukkueen ex-kapteeni Terry Butcher piti Englannin puolustusta ottelun lopussa väsyneenä, mutta näki Walkerin ennen kaikkea osasyylliseksi takaiskuun.

– Kyle Walker ryntäsi tilanteeseen. Hän olisi muuten pystynyt estämään keskityksen. Englanti valui liian syvälle lopussa ja antoi Puolalle avaimet, Butcher sanoi.

Hän kummasteli myös valmentaja Gareth Southgaten ratkaisua olla tekemättä vaihtoja ollenkaan, koska väsymyksen alkoi havaita. Butcher antoi tunnustusta vastavuoroisesti Puolan valmentajan Paulo Sousan vaihdoista ja kotijoukkueen asenteesta pelin loppuhetkillä.

– Vähän ihmettelen, että miksi Southgate ei tehnyt vaihtoja. Ehkä Englanti olisi ansainnut tästä voiton, mutta Puolalla oli hyvä asenne, totesi Butcher.

– Esitys oli varsin sisukas ja uskoin Kanen maalin riittävän voittoon. Tärkeintä on kuitenkin, että Englanti ei hävinnyt ja johtaa edelleen lohkoa.

Englannin maalintekijä Kane harmitteli lopun tapahtumia ITV:n haastattelussa.

– Todella ikävä loppu ottelulle. Pelasimme mielestäni hyvän ottelun. Tämä ei ole helppo paikka tulla pelaamaan. Lopussa kakkospallot putosivat heille ja kaveri puski pallon sisään. Meillä oli kaksi vaikeaa vieraspeliä tässä ikkunassa ja saimme niistä neljä pistettä. Olemme onneksi kärjessä, Kane sanoi.

Englanti kohtaa seuraavaksi 9. lokakuuta Andorran vieraissa. Puolan karsinnat jatkuvat samana päivänä kotiottelulla San Marinoa vastaan.