Lauantain Valioliigakierroksen myöhäiskamppailussa kohtasivat Aston Villa ja Everton. Kamppailu oli tiukkaa vääntöä, jossa todelliset maalipaikat olivat tiukassa.

Kotijoukkue oli rahtusen niskan päällä pelitapahtumissa alusta alkaen. Avauspuoliaika oli maaliton, mutta toisella jaksolla Matty Cash vei Villan 1-0-johtoon. Maali oli 24-vuotiaalle keskikentälle uran ensimmäinen Valioliigassa.

Cash oli maalistaan luonnollisesti todella iloinen pelin jälkeen.

– Se merkitsi minulle todella paljon päästä juhlimaan ensimmäistä maaliani Villassa perheeni ja näiden kannattajien edessä. Näin viime yönä unta, että teen maalin. Pitäisi varmaan nähdä enemmän unia, Cash sanoi.

Pelin 69. minuutilla ja vain kolme minuuttia Cashin osuman jälkeen Evertonin ranskalaispakki Lucas Digne laittoi pallon epäonnisesti omaan maaliinsa.

Aston Villan edellisessä kamppailussa Chelsean vieraana paluun loukkaantumiseltaan tehneen Leon Baileyn iltapuhde oli lyhyt, mutta tapahtumarikas. Jamaikalainen tuli kentälle 61 minuutin kohdalla ja vain varttia myöhemmin mies juhli avausmaaliaan Aston Villan paidassa.

Seitsemän minuuttia tästä Bailey siirtyi takaisin vaihtopenkin puolelle. Pelin jälkeen hän oli erittäin iloinen kahdenkymmenen minuutin esityksestään.

– Perheeni on täällä ja fanit lauloivat nimeäni, kun tulin kentälle. Tunsin itseni todella tervetulleeksi. Koin, että minun tulee tehdä maali pojalleni, tyttöystävälleni ja näille kannattajille. Mahtava tunne, Bailey sanoi.

– Siinä tilanteessa ajattelin vain, että jysäytän pallon voimalla. Se pomppi ja minun piti keskittyä, että osun varmasti puhtaasti.

Maali toi kaiken ilon lisäksi mukanaan myös uusia huolia.

– Loukkaannuin siinä laukaushetkellä. Potkuliike oli varmaan turhankin voimakas. Tunsin heti kireyttä reidessäni. En usko vamman olevan kovin vakava, mutta en halunnut riskeerata mitään, sanoi Bailey.

Aston Villa sai ottelusta muutakin jobinpostia, sillä skotlantilaispelaaja John McGinn sai aivotärähdyksen. Villan päävalmentajan Dean Smithin mukaan McGinn sai osuman jo heti ottelun alussa.

– John sai lujan tällin päähänsä jo viidennellä minuutilla, mutta koki voivansa jatkaa peliä. Noin 26. minuutilla hän sai uuden osuman päähän. Sen jälkeen John sanoi mahdollisuuden saatuaan, että tilannetta pitäisi ehkä tarkkailla. Lääkärimme seurasi hänen peliään ja lopulta pelaaja itse sanoi tuntevansa olonsa huteraksi, Smith kertoi.

Evertonille tappio oli kauden ensimmäinen. Joukkue jatkaa Valioliigassa viidentenä. Aston Villa nousi kauden toisella voitollaan kymmenenneksi.

Leon Baileyn haastattelu Sky Sports:lle alla. Jos video ei näy, klikkaa tästä.

Lähteet: BBC ja Sky