Eletään kesää 2011. Sir Alex Ferguson on matkustanut Ranskan Lilleen tavatakseen 18-vuotiaan Raphaël Varanen. Ferguson ilmestyy nuoren ranskalaistopparin äidin asunnon oven taakse. Legendaarisen skotlantilaismanagerin vakaa pyrkimys on saada huippulupaava Varane Manchesteriin.

Toisin kuitenkin kävi. Varane teki sopimuksen Real Madridin kanssa ja ajanjakso Espanjan jättiläisessä venyi peräti kymmenen vuoden mittaiseksi. Tuona aikana Varanen palkintokaappiin kertyi peräti 18 pokaalia.

Vuosikymmen on pitkä aika, mutta Varane kertoo Skyn haastattelussa, että hän muistaa Fergusonin vierailun kirkkaasti ja se jätti myös jälkensä. Olisiko tuo lento Manchesterin ja Lillen välillä vuonna 2011 yllättävän merkittävä osatekijä sille, että Varane on nyt Unitedin pelaaja?

– Se oli erityinen hetki minulle ja perheelleni, että Sir Alex Ferguson saapui luoksemme, Varane sanoi.

– Oikeastaan sen jälkeen pelaaminen Manchester Unitedissa oli kohtaloni.

Varane ei missään tapauksessa silti kadu ratkaisuaan. Zinedine Zidane sai puhuttua nuoren miehen kymmenen vuotta sitten ympäri. Ranskalaisesta kehittyi Madridissa tähtitason keskuspuolustaja Sergio Ramosin rinnalla.

Nyt Varanen rinnalla on Englannin maajoukkuepelaaja Harry Maguire. Varane korostaa ajan ja yhdessä pelaamisen merkitystä.

– Sergion kanssa pääsin harjoittelemaan ja pelaamaan yhdessä kymmenen vuoden ajan. Sinä aikana oppii tuntemaan toppariparinsa niin ihmisenä kuin pelityyliltään. Lopulta osasin aina ennakoida miten hän liikkuu ja kuinka olen parhaiten hänelle avuksi. kertoi Varane.

Maguire on ranskalaisen mielestä erittäin hyvä pelaaja, mutta Varane pitää yhteistyön rakentamista prosessina.

– Meidän tulee tehdä töitä sen eteen, että tunnemme olomme luottavaisiksi yhdessä. Sama pätee kaikkiin puolustajiin. On tärkeää löytää yhteys ja motivoida toisiaan eteenpäin.

Unitedin päävalmentaja Ole Gunnar Solskjær on luonnehtinut Varanea tiedonjanoiseksi ja nöyräksi persoonaksi. Sellaiseksi, joka on voittanut paljon, mutta haluaa saavuttaa uusia mestaruuksia joka vuosi lisää.

Old Traffordille on saapunut ehdottomasti voittajaluonne, joka haluaa henkilökohtaisesti kehittyä jatkuvasti paremmaksi jalkapalloilijaksi.

Valioliiga ja Manchester United ovat Varanelle jälleen uusi haaste. Hän on ollut tähän asti kokemastaan pelkästään innostunut.

– Tunnelma Old Traffordilla Newcastle-ottelussa oli erityislaatuinen. Oli mieletöntä kuunnella kannattajia läpi ottelun ja mielestäni se antoi koko joukkueelle lisää virtaa, kertoi Varane.

– Tämä on minulle uusi iso haaste. Uusi sarja ja kaikki on uutta, mutta olen nauttinut ajastani täällä erittäin paljon. Ei ole helppo tehtävä nostaa United takaisin kärkeen, mutta tunnen ja näen ihmisten palon voittaa. Se on paras mahdollinen motivaattori myös itselleni.

Kymmenen vuotta siinä meni. Kuvassa Varane Manchester Unitedia vastaan Real Madridin paidassa vuodelta 2013. Kuva Getty Images.

Jos Fergusonin kymmenen vuoden takaisella vierailulla oli vaikutus Varanen päätökseen, niin hänen hyvän ystävänsä Paul Pogban merkitystäkään ei sovi väheksyä.

Varane kertoo Pogban puhuneen hänelle paljon Manchester Unitedista. Muun muassa seuran yleistunnelmasta ja odotuksista. Varane pitää Pogbaa johtajatyyppinä, joka tuo aina paljon positiivista energiaa joukkueen tekemiseen.

– Lisäksi olen tuntenut hänet jo pitkään. Oli mahtavaa päästä pelaamaan samaan joukkueeseen Paulin kanssa, totesi Varane.

Cristiano Ronaldo on myös ranskalaistopparille tuttu mies entuudestaan. He pelasivat Madridissa yhteensä seitsemän vuotta seurakavereina. Varane pitää Ronaldoa kenties maailman parhaana esimerkkinä työmoraalin ja voitontahdon saralla.

Hänen mielestään Ronaldon kanssa pelatessa ja harjoitellessa kaikki muutkin kehittyvät automaattisesti pelaajina. Varane ei koe sitäkään ongelmalliseksi, että portugalilainen supertähti vie suuren osan huomiosta.

– En pelaa jalkapalloa ollakseni esillä. Haluan vain auttaa joukkuettani voittamaan pelejä ja kehittää itseäni pelaajana. Siinä ovat minun päämääräni ja tavoitteeni, Varane sanoi.

Valioliigassa pelataan Varanen mukaan nopeampaa peliä kuin Espanjassa. Kaksinkamppailuja on hänen mielestään enemmän ja intensiteetti on korkealla jatkuvasti. Varane on silti omien sanojensa mukaan sopeutunut varsin hyvin uuteen ympäristöönsä ja jatkaa sillä tiellä edelleen.

Varane haluaa oppia puhumaan englantia mahdollisimman hyvin ja vieläpä nopeasti. Hän haluaa antaa kaikki haastattelunsa englanniksi ja tätä kautta päästä kommunikoimaan tehokkaammin kentällä sekä kopissa.

Tärkeää Varanelle on myös olla osa Englantia ja kyetä keskustelemaan esimerkiksi kannattajien kanssa.

Perfektionistinen voittaja on aloittanut taipaleensa Manchesterissa. Pelaajana hän on uransa ehdottomalla huipulla ja United pääsee nauttimaan tästä työmoraalista todennäköisesti vielä pitkään.

Jos historia antaa yhtään osviittaa, niin jo 21-vuotiaana Ranskan maajoukkueessa kapteeninnauhaa kantanut Varane tuo mukanaan myös menestystä.

Lähde: Sky