Evertonin keskikenttäpelaaja James Rodríguez neuvottelee siirrosta Qatariin, kertoo The Athletic.

Rodríguez, 30, on saanut Evertonilta luvan neuvotella nimeämättömän qatarilaisseuran kanssa, sillä seura haluaa päästä kolumbialaistähden runsaista palkkakuluista eroon. Tiettävästi Rodríguez tienaa yli 200 000 puntaa viikossa Goodison Parkilla.

Vielä viime kaudella Rodríguez kuului vahvasti Evertonin suunnitelmiin, kun joukkue pelasi hänelle entuudestaan tutun valmentajan Carlo Ancelottin alaisuudessa. Ancelotti lähti kauden jälkeen Real Madridiin, eikä Rodríguez ole ollut uuden managerin Rafael Benítezin aikakaudella kertaakaan edes kokoonpanossa.

Athleticin mukaan Rodríguezilla ja Benítezillä oli kireät välit jo, kun he työskentelivät lyhyesti yhdessä Real Madridissa. Everton ilmoitti Rodríguezille pian Benítezin nimityksen jälkeen, että hän on vapaa etsimään itselleen uuden seuran. Kolumbialaistaituri onkin kiinnostunut maisemanvaihdoksesta ja säännöllisestä peliajasta, sillä hän haluaa nousta takaisin maajoukkueeseen.

Kesällä Rodríguez oli siirtyä entiseen seuraansa Portoon, mutta diili kaatui siirtoikkunan viime hetkillä. Myös Başakşehir osoitti häneen kesällä kiinnostusta.

Rodríguez on aiheuttanut viime aikoina närää Evertonin kannattajien keskuudessa, kun hän on kertonut kuulumisiaan Twitch-kanavallaan. Heinäkuussa Rodríguez kertoi striimissään ”monimutkaisesta” tilanteestaan ja sanoi, että hän menee pelaamaan johonkin, mihin hänet halutaan. Elokuussa hän sanoi Leeds-ottelua edeltävänä päivänä, ettei edes tiedä, ketä vastaan Everton pelaa. Reilu viikko sitten Rodríguez oikaisi ilmeisesti huhuja kunnostaan ja sanoi seuraajilleen: ”Älkää uskoko kaikkea, mitä he sanovat”.