Entinen huippuhyökkääjä Gary Lineker ei voi ymmärtää, miksi West Hamin manageri David Moyes laittoi Mark Noblen vetämään viime hetken rangaistuspotkun Manchester Unitedia vastaan sunnuntaina Valioliigassa.

West Ham sai toisen jakson lisäajalla mahtavan sauman nousta tasoihin, kun pallo vietiin pilkulle Luke Shaw’n käsivirheen takia. Moyes laittoi vaihtopenkiltä Noblen kentälle ja suoraan vetämään rangaistuspotkua. Hammers-konkarin ainoa työ oli pistää pallo maaliin, mutta David de Gea torjui Noblen laukauksen.

Hetkeä myöhemmin erotuomari vihelsi pelin päättyneeksi ja Manchester United voitti ottelun 2-1.

Lineker ihmetteli Moyesin ratkaisua Twitterissä ja muistutti kesän EM-finaalista, jossa Englanti hävisi rangaistuspotkukilpailussa Italialle. Juuri ennen pilkkuja Englanti vaihtoi kentälle Jadon Sanchon ja Marcus Rashfordin, joista kumpikaan ei saanut rangaistuspotkuaan sisään.

– Tuo on päätös, jota en ikinä tule ymmärtään, kommentoi Lineker.

– On hämmentävää ottaa kentälle pelaaja, niinkin kokenut ja hyvä pilkkujen vetäjä kuin Noble, vain sitä varten, että hän vetää rangaistuspotkun, kun hän ei ole koskenut kertaakaan palloon. Sama juttu Englannilla EM-kisoissa.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Gary Lineker

@GaryLineker
That is a decision I will never understand. Bringing on a player, even as experienced and as good a penalty taker as Noble, purely to take a penalty having not touched the ball is baffling. Same with England at the Euros.

Guardianin urheilutoimittaja Barry Glendenning epäili, että Noblen luulisi tietävän kylmiltäänkin, miltä pallo tuntuu jalassa, kun ottaa huomioon, että hän on vetänyt urallaan 42 (nyt 43) pilkkua, joista 38 on mennyt sisään. Lineker teki tästä oman huomionsa.

– Jokainen tennispelaaja lyö palloja ennen pelaamista. Jokainen golfaaja lyö palloja ennen pelaamista. Jokainen jalkapalloilija potkii palloa ennen pelaamista. Lisäajalla kentälle tulevalla vaihtopelaajalla ei ole sitä ylellisyyttä. Pienillä marginaaleilla on suuri merkitys.

Gary Lineker

@GaryLineker

Barry Glendenning

@bglendenning
Do all these kickers score? Mark Noble is 34, has taken 43 career penalties and scored 38. He probably knows what the ball feels like at this stage of his career.

Oliver Wicks

@oliverwicks7
In NFL, when there is the likelihood of a last minute field goal, the kicker smashes a ball into a small net, just to get a feel of the ball.

Would be so easy to do that in football. Just to get a feel of it. Just can’t see the sense in a first kick of a ball being a penalty…
Every tennis player hits balls just before playing. Every golfer hits balls just before playing. Every footballer strikes footballs just before playing. A sub coming on 90+ minutes doesn’t have that luxury. The small margins make big differences.