Tottenhamin seuralegenda Jimmy Greaves nukkui pois sunnuntaina 81-vuotiaana. Hän viimeisteli Spursille 266 maalia pelaamissaan 379 ottelussa.

Greaves voitti seuran paidassa muun muassa FA Cupin kahdesti. Lisäksi hän oli mukana vuonna 1966 maailmanmestaruuden voittaneessa Englannin ryhmässä.

Tottenham kunnioitti näyttävästi legendansa muistoa sunnuntain kamppailussa, kun se kohtasi Chelsean.

Kannattajat ovat kuitenkin äänekkäästi vaatineet, että Greaves saisi patsaan joukkueen stadionin edustalle.

Jos twiitti ei näy, klikkaa tästä.

Lizzie COYS 🌹♿️ #GTTO

@simpson_liz
Jimmy Greaves is a Spurs legend and deserves a statue at the very least maybe name the south stand or even the whole bloody stadium after him…. Come on Spurs let’s have a proper tribute….. #THFC #COYS

Jos twiitti ei näy, klikkaa tästä.

Jed Lomax

@JedLomax
Greaves needs a statue outside the stadium. As does Bill Nicholson, and others. Hoddle for sure. Get it done #THFC

Tottenham ei kuitenkaan DailyMailin mukaan ole aikeissa muuttaa politiikkaansa. Spurs avaa piakkoin museonsa, jossa Greaves tulee olemaan vahvasti esillä. Museon ja arkiston avaamista on viivästyttänyt koronapandemia.

Lontoolaisseura on poikkeus verrattuna moniin Valioliigan joukkueisiin. Sillä ei ole entisten pelaajiensa patsaita kotipyhättönsä edustalla. Tämä tulee olemaan Tottenhamin kanta myös lähitulevaisuuden suhteen.

Bill Nicholsonin rintakuva löytyy, mutta muuten seuran toimintakulttuuriin patsaat eivät kuulu.

Sen sijaan Tottenham pyrkii juhlistamaan historiaansa elossa olevien legendojensa kautta, jotka toimivat Spursin suurlähettiläinä.