Brentfordin Community Stadiumilla nähtiin varsin tapahtumarikas, lauantain valioliigaottelut päättänyt jalkapalloesitys. Maaleja tehtiin lopulta jopa kuusi, ja ne jaettiin joukkueitten kesken tasan.

Brentford FC

@BrentfordFC
🚨 𝙏𝙀𝘼𝙈 𝙉𝙀𝙒𝙎 🚨

➡ Onyeka
⬅ Baptiste

We make one change from our win over Wolves

#BrentfordFC #BRELIV

Liverpool FC

@LFC
🟡 𝗧𝗘𝗔𝗠 𝗡𝗘𝗪𝗦 🟡

Our line-up to face @BrentfordFC 👊 #BRELIV

Beesin Kristoffer Ajer oli ottelussa esillä selkeästi. Ensin norjalainen sai alkuminuuteilla Curtis Jonesilta iskun omassa boksissaan, ja joutui makoilemaan hoidettavana hyvän tovin. Vain hetkeä tämän jälkeen Mohamed Salah karkasi avoimeen maalintekopaikkaan – 23-vuotias toppari liukui pallon pois maaliviivalta.

Seuraavat huippupaikat rakenteli Brentford – ja pian Joel Matip joutui toistamaan Ajerin aiemmin nähdyn siivoustoimenpiteen.

Liverpool oli avausjaksolla hallitsevampi osapuoli, mutta kotijoukkueen puolustus teki työnsä tarkasti ja kovalla asenteella. Lontoolaisten terävät pistohyökkäykset aiheuttivat vieraille pientä hätää tasaisin väliajoin.

26. peliminuutin kohdalla Brentford otti johtopaikan. Vapaapotkukuvio oikealta avasi Liverpoolin puolustuksen, ja pallo saatiin osin onnellakin takatolpalle, josta Ethan Pinnock siirsi sen verkkoon, 1-0.

Brentford FC

@BrentfordFC
WE TAKE THE LEAD!

An inventive free-kick routine gets Canos down the right, he fires it in low and @EthanPinnock5 arrives at the back post to turn home

🐝 1-0 🔴
#BrentfordFC #BRELIV

Brentford FC

@BrentfordFC
PINNOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOCK

🐝 1-0 🔴
#BrentfordFC #BRELIV

Pinnock ilmeisesti loukkaantui maalitilanteessa, ja jäi jo ennen puolen tunnin täyttymistä istumaan kentän pintaan – vaihtoa ei kuitenkaan vielä tehty.

31. minuutilla Liverpool tuli tasoihin, ja Ajer näki Diogo Jotan osuman läheltä. Päätä lyhyempi portugalilainen pääsi puskemaan Jordan Hendersonin keskityksen sisään.

OptaJoe

@OptaJoe
5 - Five of Diogo Jota's 12 Premier League goals for Liverpool have been headers, after none of his 16 strikes for Wolves in the competition came in this fashion. Rise.

Muutama minuutti tasoituksesta, ja myös Marcus Forss nousi ylös penkiltä. Kentälle suomalainen ei kuitenkaan suoraan siirtynyt, vaan Pinnock pysyi viheriön puolella edelleen vaikkei selvästikään ollut täydessä kunnossa. Isännät näyttivät pelaavan melkoista uhkapeliä ja odottivat taukoa.

Liverpoolin olisi pitänyt johtaa ottelua 38. minuutilla. Jonesin veto osui tolppaan, ja Jota pääsi siirtämään irtopalloa sisään metrin päästä. Maalivahti David Raya venyi kädellään hurjaan torjuntaan.

DAVID RAYA WITH AN UNBELIEVABLE SAVE 🤯👏

Viisi minuuttia ennen taukoa Pinnock lopulta oli pakko ottaa kentältä, tilalle Mathias Jörgensen. Näin kotijoukkueella oli kentällä täysin topparikolmikko, Ajerin ja Pontus Janssonin jatkaessa peliä.

Viimeisessä tilanteessa ennen taukovihellystä Rico Henry sai Salah:n näyttämään tavalliselta kuolevaiselta. Laitapakki juoksi karkuun pyrkineen egyptiläisen kiinni, otti pallon tämän jalasta ja nosti oman joukkueensa hyökkäykseen.

Kaksitoista mieletöntä minuuttia ja kaoottinen Liverpool-puolustus

55. minuutilla Salah nappasi maalin edustalla Fabinhon pitkän syötön, ja siirsi pallon ohi Rayan. Avustava tuomari nosti paitsiolipun, mutta VAR-tarkastelun jälkeen osuma pidettiin voimassa.

OptaJoe

@OptaJoe
100 - Mohamed Salah has scored 100 goals in 151 Premier League games for Liverpool, reaching 100 top-flight goals in fewer appearances than any other player in Liverpool’s history. Iconic.

Tälläkään kertaa tasoitusta ei tarvinnut odotella pitkään. 2-2 -osuman sai lopulta nimiinsä Vitaly Janelt, joka puski pallon sisään läheltä melkoisen häslingin päätteeksi. Jansson ehti pamauttaa ensin ylärimaan, mutta kello erotuomari Stuart Atwellin ranteessa värähti vasta saksalaisen nyökkäyksestä.

Neljän minuutin kuluttua taululla oli taas vierasjohto, ja Ajer joutui taas olemaan mukana tapahtumien kulussa. Curtis Jonesin kova pommi pomppasi puolustajan kautta ohi Rayan. 12 minuutin jakso oli tarjonnut jo kolme täysosumaa.

Viimeiselläkin varsinaisen peliajan kymmenminuuttisella verkot venyivät. Bees tuli jälleen tasoihin, jälleen maalineduskaaoksen jälkeen. 3-3 -maalin sai lopulta nimiinsä Yoane Wissa.

Liverpoolin puolustus sekoili ottelussa tavalla, jota siltä ei tällä miehistöllä pelattaessa sopisi odottaa. Etenkin Virgil van Dijk tuntui olevan samaa mieltä, niin raivokkaasti hollantilainen viimeisen maalin jälkeen omilleen esitelmöi.

Sarjanousija Brentford on aloittanut kautensa mainiosti, mutta ei sitä sarjan kärkipäähän moni osaisi sijoittaa. Liverpoolille puolestaan oli tänään tarjolla pieni karkumatka muilta mestarikandidaasteilta. Hurjasti pienemmillä resursseilla operoivat lontoolaiset aiheuttivat sille kuitenkin kauden ensimmäisen pistemenetyksen. Voidaan sanoa sarjan olevan tasainen.