Crystal Palace ja Brighton pelasivat maanantaina 1-1-tasapelin Valioliigan M23-derbyssä.

Ottelu lähti käyntiin Palacen hallinnalla, mutta kotijoukkueella oli vaikeuksia saada palloa hyökkääjilleen vaarallisille tonteille.

Pelin ensimmäinen varoitus annettiin vajaan puolen tunnin kohdalla Brightonin Adam Lallanalle, joka pysäytti Palacen nopean hyökkäyksen repimällä James McArthurin kumoon.

Hetkeä myöhemmin Brightonin Danny Welbeck pääsi maalivahti Robert Sánchezin pitkästä avauksesta läpiajoon, mutta hän ei saanut kunnon vetoa aikaiseksi. Hidastukset paljastivat, että Palacen Joel Wardin jalka kopsahti hieman ennen laukausta Welbeckin kinttuun, mutta tuomaristo ei nähnyt tilanteessa rikettä.

Ensimmäisellä puoliajalla pelattiin jo lisäaikaa, kun Palacelle vihellettiin pilkku. Conor Callagher ajoi ahnaasti rangaistusalueelle ja Leandro Trossard kaatoi hänet sääntöjen vastaisesti. Vetovastuun otti Wilfried Zaha, joka upotti pallon tarkasti vasempaan alakulmaan. 1-0.

4 v Burnley, West Brom

Toisella puoliajalla pallonhallinta kääntyi selkeästi Brightonin hyväksi, mutta vierasjoukkue lähinnä puski päätään seinään.

Palace kävi vartti ennen loppuvihellystä lähellä toista maalia, kun Jordan Ayew pääsi nokikkain maalivahti Sánchezin kanssa, mutta ghanalaishyökkääjän sijoitus meni niukasti ohi.

Brighton tuli tasoihin dramaattisesti 95. minuutilla. Brightonin puolustaja Joël Veltman täräytti vastapallon Palacen pitkään avaukseen ja vapautti läpiajoon Neal Maupayn, joka kirmasi karkuun Palacen puolustukselta ja nosti kuulan taidokkaasti Guaitan yli verkkoon. 1-1.

Crystal Palace jatkaa tuloksen myötä 15:nä ja Brighton kuudentena.