Aiemmin tänä vuonna Tottenhamista qatarilaiseen Al-Duhailiin vaihtanut Toby Alderweireld on avannut monet yllättäneen siirtonsa taustoja Evening Standardin haastattelussa.

Toppari Alderweireld, 32, allekirjoitti kaksivuotisen sopimuksen ja haluaa pelata Qatarin MM-lopputurnauksessa ensi vuonna. Hän asuu Qatarissa vaimonsa ja kahden pienen lapsensa kanssa.

– Spurs ei koskaan työntänyt minua (ulos), Alderweireld korostaa.

Belgialainen sanoo suoraan, että hän kaipasi pois eurooppalaisen huippujalkapallon oravanpyörästä.

– En aio valehdella, rahaa tulee hyvin. Haluan kuitenkin nähdä perhettäni enemmän. (Tänä päivänä jalkapallossa) on enemmän pelejä, enemmän turnauksia. Enemmän! Olen pelannut 116 maaottelua. Se tarkoittaa, etten ainoastaan pelaa pelejä vaan matkustan.

– 13 vuoden ajan olin maajoukkueessa, Eurooppa-liigassa, Mestarien liigassa, Valioliigassa. Koko ajan olin enemmän ja enemmän aikaa poissa kotoa. Tyttäreni on kolmevuotias, poikani puolitoista vuotta. Kaipaan heitä paljon, ja minulta jää paljon asioita väliin heidän kanssaan. He kasvavat, tekevät asioita ensimmäistä kertaa.

Alderweireldilla tuntui aina olevan tunne, ettei hän koskaan ollut paikalla. Päätös maiseman vaihtamisesta oli lopulta looginen.

– Ajattelin, että jos haluan nauttia jalkapallosta ja jatkaa siitä nauttimista, minun on oltava enemmän kotona.