Evertonin jalkapallojohtaja Marcel Brands on vahvistanut, että seura yritti kesällä hankkia Manchester Unitedin keskikenttäpelaaja Donny van de Beekin.

Manchester United teki kuitenkin heti alkuunsa selväksi, ettei se aio myydä 24-vuotiasta hollantilaispelaajaa. Siirtoikkunan viime hetkillä lainapesti näytti kuitenkin hetken aikaa jo mahdolliselta.

– Hän [Van de Beek] oli meidän listallamme, Brands paljasti NOS:lle.

– Siirtoikkunan alussa tiedustelimme hänen saatavuuttaan Unitedilta, mutta se oli mahdotonta.

– Kun siirtoikkuna oli sulkeutumassa sain puhelun hänen agentiltaan Guido Albersilta, joka kertoi, että hänet saatetaan kaikesta huolimatta lainata. Mutta aivan viime minuuteilla se peruutettiin.

Mutta aikooko Everton lähestyä Man Unitedia ja van de Beekiä uudemman kerran, kun tammikuun siirtoikkuna lähestyy?

– Olet aina riippuvainen siitä, haluavatko seurat tehdä yhteistyötä. Nyt on lokakuun alku, joten paljon voi vielä tapahtua loukkaantumisten kanssa. Tähän on vaikea antaa vastausta nyt, Brands vastaa.

[readmore from=Manchester-United]

Van de Beek on saanut kuluvalla kaudella peliaikaa vain yhdessä Valioliigan ottelussa – siinäkin vain viiden minuutin verran. Vähäisen peliajan vuoksi hän on pudonnut Hollannin maajoukkueesta.

– Se on tietysti sääli Donnylle. Hän on erittäin hyvä pelaaja, siitä ei ole epäilystäkään, Brands lisää.

– Tällainen poika haluaa pelata ja haluaa palata Hollannin maajoukkueeseen. Mutta tiedät, että tällaisessa seurassa paine on suuri ja kilpailu valtavaa.