IS: Selostaja Mikko Innanen sai sydäninfarktin – ”Hyvä etten tullut sinkkiarkussa takaisin”

Mico Tuominen
Wolverhampton Wanderers v Leeds United – Premier League

V Sportilla muun muassa Valioliigaa selostava Mikko Innanen sai viime viikolla sydäninfarktin, kertoo Ilta-Sanomat.

54-vuotiaalle Innaselle tehtiin viime torstaina pallolaajennustoimenpide ja hän vietti viikonlopun Meilahden tornisairaalassa, josta hän odottaa pääsevänsä kotiin tiistaina.

Innanen sanoo huomanneensa ensimmäisiä oireita jo toissa viikon maanantaina golfkisoissa. Hän kuitenkin arveli, että kyse oli pelkästään närästyksestä.

Seuraavana päivänä hän matkusti Jerevaniin, josta selosti HJK:n Konferenssiliigan ottelun. Matka oli rankka, sillä pelkkä menomatka Frankfurtin kautta kesti 15 tuntia.

Innanen kertoo, että myös Jerevanissa hän koki ”närästyksen tunnetta”, mutta selostus sujui ongelmitta. Hän on on helpottunut siitä, että sydäninfarkti tapahtunut Armeniassa.

– Kiitän luojaani siitä, ettei tämä puhjennut kunnolla Jerevanissa. HJK tuli Suomeen mukanaan kolme pistettä, hyvä ettei selostaja tullut sinkkiarkussa, Innanen sanoo helpottuneena.

Ambulanssilla sairaalaan

Matkalta kotiuduttuaan Innanen selosti tuttuun tapaan viikonloppuna Valioliigaa. Tunne rinnassa palasi öisin, mutta urheilua aktiivisesti harrastava Innanen pelasi viime viikolla normaalisti tennistä, snookeria, padelia ja golfia, kunnes keskiviikon ja torstain välisenä yönä tunne rinnassa kävi sietämättömäksi.

– Se oli vaikea yö. Makasin sohvalla sikiöasennossa. Lopulta kuitenkin nukahdin. Seuraavana iltapäivänä päätin mennä läheiselle Suutarilan terveysasemalle, Innanen kertoo.

Innaselta otettiin sydänfilmi, joka paljasti, että hänellä on sydäninfarkti. Selostaja kiidätettiin ambulanssilla Meilahden sairaalaan, jossa hänet operoitiin välittömästi.

– Oikean käden ranteesta mentiin sisään, ja tukos saatiin pois. Siellä se oli, missä minulla oli ollut niitä omasta mielestäni närästyksen oireita, Innanen sanoo.

Innaselle määrättiin kuukauden sairausloma, joten hänen selostuksiaan ei kuulla ihan hetkeen. Näillä näkymin selostuskoppiin on tarkoitus palata marraskuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Hän kehottaa kokemansa jälkeen ihmisiä hakeutumaan herkemmin hoitoon.

– Jos vähänkin on pistoa tai muuta niin ilman muuta lääkäriin. Eihän sitä voi tietää, mistä on kyse, jos tällaista ei ole koskaan ollut, Innanen sanoo ja kiittää varsinkin korona-aikana kovilla ollutta hoitohenkilökuntaa.

Innasen sydäninfarktista ensimmäisenä Suomessa uutisoi Ilta-Sanomat.

Voita Karibian risteily – arvo 1400€!

  1. Vastaa muutamaan nopeaan kysymykseen.
  2. Osallistu arvontaan.
  3. Voit voittaa 1400€ arvoisen Karibian risteilyn!
OSALLISTU NYT!
Asenna appi

Valioliiga.com

Suomen suurin Valioliiga-sivusto