Paul Ince syyttää Manchester Unitedin manageria Ole Gunnar Solskjæriä keskikenttäpelaaja Donny van de Beekille valehtelusta.

Van de Beek, 24, siirtyi Unitediin kesällä 2020 Ajaxista lähes 40 miljoonalla eurolla, mutta hän on jäänyt Manchesterissä täysin rotaatiopelaajan rooliin. Kuluvalla kaudella van de Beek on saanut peliaikaa vain 141 minuuttia, eikä häntä ole valittu koko syksynä Hollannin maajoukkueeseen.

[readmore from=donny-van-de-beek]

Unitedia vuosina 1989-1995 edustanut Ince, 53, epäilee, että Solskjær johti van de Beekiä harhaan jo siirtoneuvotteluissa

– Jos minä olen ostamassa pelaajaa, huippupelaajaa Ajaxista, niin se pelaaja kysyy ensimmäisenä: ”Tulenko pelaamaan? Mihin näet minun sopivan systeemissä ja joukkueessa?” kommentoi Ince The Kelly and Wrighty Show’ssa.

– Managerilla on siinä kaksi vaihtoehtoa – hän voi joko kertoa totuuden tai jättää kertomatta. Hän ei ole kertonut Donnylle totuutta sen perusteella, mitä minä olen nähnyt viimeisen 1,5 vuoden aikana. Hän ei ole pelannut yhtään. Solskjærillä on 35 miljoonaa puntaa istumassa penkillä.

Incen mukaan van de Beek miettii varmasti, miksi esimerkiksi Fred ja Scott McTominay ovat jatkuvasti hänen edellään nokkimisjärjestyksessä. Ince sanoo, että hän olisi jo kyseenalaistanut managerin päätökset.

– Minä voin nostaa käteni ylös, jos istun penkillä, mutta joukkue voittaa ja pelaa hyvin. Mutta minulle ei voi sanoa, että Fred ja McTominay, tai edes Paul Pogba, pelaavat hyvin viikosta toiseen, koska niin se ei ole.

– Mutta heitä peluutetaan koko ajan ja minä vain istun vaihdossa katsomassa. Olisin tuossa tilanteessa raivoissani.

– Hän (van de Beek) on ollut ammattimainen ja tehnyt kaiken sääntöjen mukaan. Ole on sanonut julkisesti, että van de Beek on hänen suunnitelmissaan, mutta ilmeisesti hän vain valehtelee räikeästi. Van de Beekin on uransa kannalta pakkoa siirtyä muualle tammikuussa.