Tunteiden kuumeneminen kilpailuhenkisten joukkuekavereiden kesken on huippujalkapalloilussa arkipäivää. Tämän voi vahvistaa myös Liverpoolin entinen laitahyökkääjä Stewart Downging, joka oli todistamassa kiivasta sananvaihtoa joukkueen legendaarisen kapteenin Steven Gerrardin sekä hyökkääjä Craig Bellamyn välillä.

Walesin A-maajoukkueessa lähes 80 kertaa esiintynyt Bellamy sai urallaan maineen vaikeana joukkuekaverina ja vastustajana. Hän oli kiistämättömän taitava pelaaja, mutta hänellä meni useammankin valmentajan kanssa sukset ristiin syystä tai toisesta.

Liverpoolia vuosina 2011-2013 edustanut Downing muisteli Under the Cosh -podcastissa erästä välikohtausta, jossa Bellamy suuttui Liverpoolin silloiselle managerille Kenny Dalglishille, kun hän pääsi mielestään liian myöhään vaihdosta kentälle. Downingin mukaan Bellamy sai kovaa palautetta myös managerilta, mutta varsinkin kapteeni Gerrardin läksytys laittoi tunnetun rääväsuun hiljaiseksi.

– Hän (Bellamy) huusi Kennylle pelin jälkeen tultuaan vaihdosta kentälle ja sanoi, että ”sinun olisi pitänyt peluuttaa minua tuolla, koska olen nopea”. Kenny vastasi hänelle, että ”ole hiljaa ja istu alas”.

– Olen nähnyt Steven Gerrardin menettävän urallaan malttinsa ehkä kaksi kertaa sinä aikana, kun olen tuntenut hänet. Hän tuli paikalle ja antoi Bellersin kuulla kunniansa. ”Pidä vittu turpasi kiinni”, muisteli Downing.

– Gerrard antoi palaa ja hän (Bellamy) suli siihen paikkaan. En ole ikinä nähnyt sellaista. Te tiedätte, millainen Bellers on. Hän on hauska kaveri, mutta hän vain änkytti jotain. En ollut uskoa sitä.

– Bellers ei osannut aina hallita sanomisiaan. Muistaakseni Steven oli pelikiellossa siinä ottelussa, mutta hän tuli pukukoppiin, antoi palaa ja Bellers vain suli siihen paikkaan.

Artikkeli jatkuu kuvan alla.

Belamy pelasi urallaan 294 ottelua Valioliigassa. Kuva: Getty Images

Bellamyn vuonna 2012 ilmestyneessä omaelämäkertakirjassa Gerrard myönsi, että hän suhtautui aluksi hieman varauksella walesilaiseen joukkuekaveriinsa, mutta Bellamy karisti hänen ennakkoluulonsa.

– Kun kuulin ensimmäistä kertaa kesällä 2006, että Craig Bellamy on liittymässä Liverpooliin, niin ajattelin, että minulla saattaa joukkueen kapteenina olla haaste käsissäni.

– Olin pelannut häntä vastaan, kinastellut ja riidellyt hänen kanssa muutaman kerran. Odotin, että sieltä tulee hieman kuumapäinen kaveri. Odotin, että sieltä tulee joku, jota kiinnostaa enemmän olla jalkapalloilija kuin elää sen vaatimalla tavalla.

– Olin täysin väärässä, se oli minun virheeni. Syyllistyin toisen ihmisen tuomitsemiseen ennen kuin olin tavannut häntä. Ja kun hän tuli seuraan, hän oli täysin erilainen kuin olin ajatellut.

– Mikään ei yllättänyt minua kentällä, koska olin nähnyt sen omin silmin. Tiesin, että hän on hyvä pelaaja, joka voi tarjota meille paljon.

– Mutta hänen luonteensa yllätti minut. Yllätyin siitä, kuinka ammattimainen hän oli. Yllätyin siitä, kuinka paljon hän rakasti jalkapalloa.