Valioliigan Arsenalin legenda ja entinen maajoukkuepelaaja Paul Merson ei usko Newcastlen loikkaavan suoraan jalkapallomaailman huipulle.

Skyn asiantuntijana toimivan Mersonin mukaan seuralla on edessään valtava uudelleenrakennus.

– Newcastlella ei ole valmiiksi laadukasta ydintä ryhmässä, jota vahvistaa muutamilla supertähdillä. He tarvitsevat vähän kaikkea, kertoi Merson.

– Ihmiset tuntuvat kuvittelevan aika suuria. Tämä ei todellakaan ole sama asia, kuin Jack Walker Blackburnin kanssa.

– En haluaisi olla ilonpilaaja, mutta kaikilla on nykyisin rahaa ja Newcastle tarvitsee 17 pelaajaa.

Hänen mielestään on selviö, että maailmaa ei voi vain ostaa. Merson myös painottaa, että edes viisi 150 miljoonan punnan pelaajaa eivät tuo automaattista menestystä vaan Newcastlen pitää ostaa joukkue.

Pail Merson ei varsinaisesti usko Newcastlen menestysmahdollisuuksiin lähivuosina. Getty Images.

Entinen Arsenal-pelaaja myös korostaa äkkirikastuneen seuran todennäköisten ensimmäisten nimihankintojen laatua ja vertaa sitä Valioliigan huippuseuroihin.

– He voivat saada jo tammikuussa Jesse Lingardin ja Dele Allin kaltaisia pelaajia, jotka ovat heti Newcastlen parhaimmistoa. He eivät silti ole sitä tällä hetkellä omissa seuroissaan. Mitä Newcastle siis voittaa? Ei yhtään mitään, Merson julisti.

– En ole täysin vakuuttunut, että omistajat edes ymmärtävät projektin luonnetta. Tämä ei tapahdu yhdessä yössä, eikä tässä pelata Football Manager -peliä.

– Jos joku pelaaja menee nyt Newcastleen, niin tämän sanotaan tehneen valintansa rahan vuoksi. Minkä muunkaan? Ei ainakaan voittamisen. Maailman eliittipelaajat haluavat pelata Mestarien liigaa.

Mersonin mielestä Newcastlen nykyisestä joukkueesta erityisesti Allan Saint-Maximin on loistava pelaaja, joka voisi pelata myös suuremmassa seurassa. Kiitosta saa myös kärkipelaaja Callum Wilson.

Siihen Mersonin lista sitten päättyykin. Hän sanoo myös varsin uskaliaan julistuksen.

– Tämä ei ole mikään viiden vuodenkaan projekti. Jos minun pitäisi valita, että voittaako Newcastle liigan jossain kohtaa tai jääkö se ikuisesti haaveeksi, niin valitsisin jälkimmäisen.

– Jos he olisivat ostaneet esimerkiksi Arsenalin, niin tilanne olisi toinen. Siellä on pelaajia jo valmiiksi.

Merson miettii, että kuka mahtaa olla se valmentaja, joka projektin ottaa vastaan. Hänen mielestään menestymismahdollisuuksia seuraavalla valmentajalla ei ole. Tämä tulee luomaan vain perustan jonnekin kahdeksan tai yhdekäsn vuoden päähän.

– Vaikka joukkue ostaisi Kylian Mbappén ja Erling Hålandin huomenna, niin eivät he alkaisi yht’äkkiä voittamaan pelejä. Puolustus vuotaa ja keskikenttä ei kykene rakentamaan tilanteita. Aivan sama, ketkä hyökkäävät.

Merson täsmentää, että Manchester City teki oman vastaavan temppunsa älykkäästi. Seura satsasi hänen mukaansa paljon pelaajatarkkailuun ja taustarakenteisiin. Pelkällä ostamisella ei pääse Mersonin mukaan yhtään mihinkään.

Pitkä on vielä matka Newcastlella. Siis ainakin jos Paul Mersonilta kysytään.

Lähde: Sky