Englannin viime kesän EM-kisojen yksi suurimmista onnistujista oli Manchester Cityn Raheem Sterling. Hallitsevan mestarin riveissä peliaika on ollut kuitenkin kortilla.

Sterling teki Cityn paidassa hurjaa jälkeä vuosien 2017-20 aikana, mutta englantilaisen rooli on pienentynyt Pep Guardiolan nimekkäässä ryhmässä.

Valioliigassa Sterling on mahtunut avaukseen vain kahdesti. Lisäksi Sterling avasi liigacupin kamppailun Wycombea vastaan ja Mestarien liigan ottelun Paris Saint-Germainin vieraana.

Englantilaishyökkääjä otti kantaa tilanteeseensa varsin suoraan.

– Jos minulle olisi tarjolla enemmän peliaikaa muualla, niin olisin avoin siirrolle. Englantilaisena Valioliiga on kaikki, mitä tiedän. Pelaisin mielelläni myös Englannin ulkopuolella joku päivä, Sterling kertoi.

Vikkelä englantilainen on yhdistetty muun muassa Barcelonaan ja Real Madridiin syksyn aikana. Lisäksi ainakin Newcastle ja Arsenal ovat kiinnostuneita Sterlingistä. Huhuissa on myös paluu Liverpooliin.

Sterling ei kuitenkaan ole vielä heittänyt kirvestä kaivoon Manchesterin suurseurassa. Hän on valmis mukautumaan uuteen rooliin tarvittaessa. Laidalla yleensä pelaava Sterling on esimerkiksi valmis ottamaan keskushyökkääjän ”ysipaikan” itselleen.

Hän onkin saanut paljon kiitosta myös valmennusryhmältä asenteestaan. Sterlingin joukkuekaveri Ferran Torres loukkaantui Espanjan maajoukkueen matkassa.

Tämä on sivussa tositoimista pitkälti toista kuukautta. Samalla toisen epäonni on toisen onni. Sterlingin rooli ja minuutit kasvanevat.

– En ole valittavaa sorttia, enkä halua tehdä tilanteestani isompaa kuin se on. Jatkan työntekoa ja teen kaiken tarvittavan. Olen innoissani päästessäni pelaamaan ja tekemään maaleja, totesi Sterling.

– Jalkapallolla on elämässäni suuri rooli. En ole täysin onnellinen, jos en pääse pelaamaan säännöllisesti ja tekemään maaleja.

Seuraava mahdollisuus siihen on lauantaina, kun Manchester City kohtaa kotonaan Burnleyn.

Lähde: The Guardian