Atlético Madrid ja Liverpool iskevät tiistai-iltana yhteen Wanda Metropolitanolla pelattavassa Mestarien liigan huippuottelussa.

Kahden ottelukierroksen jälkeen Liverpool on B-lohkon piikkipaikalla täydellä kuuden pisteen potillaan. Atlético on lohkon kakkosena kerättyään neljä pistettä otteluista FC Portoa ja AC Milania vastaan.

Kuntopuntari

Atlético Madrid: V, V, H, V, T

2.10. Atlético – Barcelona 2-0 (La Liga)
28.9. AC Milan – Atlético 1-2 (Mestarien liiga)
25.9. Alaves – Atlético 1-0 (La Liga)
21.9. Getafe – Atlético 1-2 (La Liga)
18.9. Atlético – Athletic Bilbao 0-0 (La Liga)

Liverpool: V, T, V, T, V

16.10. Watford – Liverpool 0-5 (Valioliiga)
3.10. Liverpool – Man City 2-2 (Valioliiga)
28.9. FC Porto – Liverpool 1-5 (Mestarien liiga)
25.9. Brentford – Liverpool 3-3 (Valioliiga)
21.9. Norwich – Liverpool 0-3 (Liigacup)

Poissaolijat

Atlético Madrid
Stefan Savić (pelikielto)

Liverpool
Thiago Alcantara (pohjevamma)
Harvey Elliott (nilkkavamma)
Curtis Jones (nivusvamma)

Arvioidut avaukset

Atlético Madrid (4-2-3-1)

Suaréz
Carrasco, Griezmann, Llorente
Kondogbia, Koke
Hermoso, Felipe, Giménez, Trippier
Oblak

Liverpool (4-3-3)

Mané, Firmino, Salah
Henderson, Fabinho, Keita
Robertson, Van Dijk, Matip, Alexander-Arnold
Alisson

Valmentajien kommentit

Diego Simeone, Atlético Madrid:

Simeone kehaisi lehdistötilaisuudessa tulevaa vastustajaa ja nosti esiin yhden Liverpoolin tärkeän lenkin.

– Liverpool pelaa loistavaa jalkapalloa. He pelaavat eri tavalla. On ilo katsoa Liverpoolin otteluita. He prässäävät korkealta ja luottaa omaan pelitapaansa. He eivät pelkää pelata siten, että heidän puolustuslinjan taakse jää suuri määrä tilaa. Liverpoolilla on nopeita pelaajia.

Virgil van Dijkin paluun myötä Liverpool tuntee puolustuksensa jälleen turvalliseksi. Van Dijkin kaltainen pelaaja on hyvin tärkeä Liverpoolille, vaikka kyseessä on hyökkäysvoittoinen joukkue. Odotan vastustajaa, joka tekee meille asiat vaikeiksi

Jürgen Klopp, Liverpool:

Toissa kaudella Liverpool lähti Mestarien liigan neljännesvälieristä laulukuoroon juuri Atlético Madridia vastaan. Tuolloin Klopp antoi tylyä palautetta Atléticon pelityylistä, joka perustuu vahvaan puolustuspelaamiseen.

Ottelun alla hän pahoitteli ainakin jossain määrin silloisia kommenttejaan.

– Olin vihainen ja pettynyt moniin maailman asioihin sillä hetkellä. Meidän oli keskityttävä jalkapalloon todella oudoissa olosuhteissa. Me pelasimme sellaista joukkuetta vastaan, joka on täynnä maailmanluokan nimiä, mutta he keskittyivät täydellisesti puolustamiseen.

Klopp myös kehaisi Atléticoa vuodesta 2011 lähtien valmentanutta Simeonea.

– Diego Simeone tekee kaiken oikein. Hän on hallitseva Espanjan mestari ja ollut Atléticossa ties kuinka kauan. Hän saa joukkueensa taistelemaan henkensä edestä. Kunnioitan sitä syvästi.

Mutta Simeonen pelityyli ei saksalaista miellytä.

– Pidänkö siitä? En juurikaan, mutta se on normaalia, koska pidän enemmän toisenlaisesta jalkapallosta. Eri valmentajat pitävät eri pelityyleistä, joten kenenkään ei ole pakko pitää sitä. Sen on vain tuotava menestystä, ja sitä Atléticolle on tullut.

Ottelun televisiointi

Atlético Madridin ja Liverpoolin välinen ottelu alkaa kello 22.00 ja näkyy suorana C More Sport 1 -kanavalta, C Moren suoratoistopalvelusta ja Discovery+:lta.

C Moren studiolähetys, jossa Jari Litmanen tänään debytoi, alkaa aikaisemmin pelattavien otteluiden myötä jo 19.00. Wanda Metropolitanolla pelattavan huippuottelun selostaa Tuomas Virkkunen.

MTV Urheilu 🇫🇮

@CMoreSportFi
#UCLfi kolmas lohkovaihe ja Jari Litmasen debyytti jalkapallostudiossa lähenee 🤩 ⚽

Nyt sinulla on mahdollisuus lähettää kysymys suoraan Litille tunnisteilla #kysyLitiltä #cmoresportfi! Parhaimmat kysymykset käsitellään Mestarien Liigan studiolähetyksessä 19.-20.10. ⭐