Liverpool voitti Atlético Madridin tiistai-illan tulikuumassa Mestarien liigan kohtaamisessa. Todella dramaattisten vaiheiden jälkeen loppulukemiksi saatiin 2-3.

Wanda Metropolitanon illassa koettiin ottelun alla yllätys; isäntien Diego Simeone oli jättänyt vastustajankin taustoille tutun maalitykki Luis Suárezin penkin puolelle.

Toisin kuin entinen Liverpool-ohjus, oli nykyinen vastine, melkoisessa vireessä oleva Mohamed Salah paikallaan.

Egyptiläinen jatkoi siitä, mitä on viime aikoina esittänyt. Ottelun kahdeksannella minuutilla hyökkäjä teki raivolla ja taidolla itselleen vetopaikan boksin rajaa pitkin juosten, ja ampui matalan kudin. Pallo otti matkalla kimmokkeen, ja painui vasempaan alakulmaan, 0-1. Osuma merkittiin välillä James Milnerille, mutta palautettiin Salahn nimiin.

Teksti jatkuu upotuksen jälkeen

Liverpool FC

@LFC
The first player in our history to score in nine consecutive appearances for us ⚽️

👏 @MoSalah 👏

Lisää tuli nopeasti, ja isännät tuntuivat olevan täysin köysissä. Nyt osujana laatikon laidalta Naby Keïta. Guinealainen pääsi ampumaan unelmahenkisesti vastapalloon, Jan Oblak jälleen vailla mahdollisuuksia.

20 minuutin pelin jälkeen ottelussa oltiin nähty jo kolme maalia, kun Antoine Griezmannin ohjaus kulmapotkun jälkeen jäi pitkällisen VAR-tarkastelun jälkeen voimaan.

Squawka Live

@Squawka_Live
8': Atletico 0-1 Liverpool
13': Atletico 0-2 Liverpool
20': Atletico 1-2 Liverpool

A fast paced start between both sides in the opening 20 minutes.

Alisson otti isoa roolia ennen puolen tunnin täyttymistä, onnistuessaan vastaantulossa Griezmannin puolittaiseen läpiajoon.

Ranskalaisen paluu Madridiin ei ole sujunut ongelmitta, mutta nyt solmut tuntuivat aukeavan; tasoitus syntyi 34. minuutilla päättäväisen juoksun päätteeksi. Syöksy ohi kolmen Liverpool-pelaajan laukaisupaikkaan tapahtui João Félixin taidokkaan esityön jälkeen. Parhailta aitiopaikoilta osumaa katselivat Virgil van Dijk ja Trent Alexander-Arnold.

Jos ensimmäinen vartti oli täysin Liverpoolin, vaihtuivat osat jakson edetessä – Atléticon johtoasema tauolla ei olisi ollut vääryys. Kaksi maalia per joukkue riitti kuitenkin.

Ulosajo, lisää löylyä – ja rankkari – ja melkein toinen

Sekä Jürgen Klopp että Simeone tekivät tauolla vaihdon; Keïta sai tehdä tilaa Fabinholle, José María Giménez puolestaan otti kentällä Geoffrey Kondogbian paikan.

Vaikkei toinen jakso kenties aivan yhtä tulikuumana käynnistynt kuin ensimmäinen, pääsivät kummatkin maalivahdit esittämään kovaa osaamista jo aivan alkuminuuteilla.

Harmittoman oloisessa tilanteessa tapahtui pian dramaattinen ratkaisu. Tähän saakka sankarina esiintynyt Griezmann kurotti korkealla jalalla palloon, mutta osui Roberto Firminon päähän – suoralla punaisella ulos.

Klopp kiristi luonnollisesti ruuvia, samalla kun niin kotijoukkue kuin sen kannattajat pyrkivät tekemään kaikkensa tasoittaakseen puntit kentällä. Vaihtojen merkeissä kentälle Diogo Jota ja Alex Oxlade-Chamberlain, ulos Sadio Mané ja hetkeä aiemmin varoitettu James Milner.

Salah ampui ottelun ratkaisun vasempaan alakulmaan pilkulta, joka tuomittiin Mario Hermoson kaadettua jotan boksissa melko hölmöllä ajolla selkään.

Punttien tasaamista tarjottiin vielä, kun Atlético oli tehnyt neljä vaihtoa. Jota ajoi boksissa Giménezin selästä nurin, ja Daniel Siebert osoitti rankkaripilkkua. Oikeudenjakaja kuitenkin kävi lopulta itse katsomassa tilanteen VAR-monitorilta, ja kumosi oman tuomionsa.