Portugalilainen Paulo Fonseca on noussut uutena nimenä Newcastlen manageriehdokkaaksi, kertoo Sky Sports.

Newcastle siirtyi toissa viikolla 305 miljoonan punnan kaupassa Saudi-Arabian julkisen investointirahaston (PIF) johtaman konsortion haltuun.

[readmore from=Newcastle]

Diilin varmistuttua brittimediassa on uutisoitu ja huhuttu tiheään tahtiin, että joukkueen nykyinen käskyttäjä Steve Bruce saisi väistyä uusien omistajien valitseman managerin tieltä. Bruce on kuitenkin toistaiseksi saanut pitää työpaikkansa, ja viime viikonloppuna hänelle tuli täyteen tuhat ottelua päävalmentajana.

Fonseca valmensi viimeksi kahden kauden ajan AS Romaa, jonka hän jätti viime toukokuussa. Hän on urallaan luotsannut myös Šah’tar Donetskia sekä useita joukkueita kotimaassaan.

Viime kesänä Fonseca oli erittäin lähellä siirtyä Tottenhamin peräsimeen, mutta Spursin uusi urheilutoimenjohtaja Fabio Paratici esti lopulta diilin toteutumisen.

– Sopimus oli periaatteessa tehty. Suunnittelimme jo harjoituskautta ja seura halusi hyökkäävää jalkapalloa peluuttavan valmentajan. Mitään ei ollut vielä julkistettu, mutta olin mukana suunnittelemassa jo kokoonpanoa Tottenhamille, Fonseca kertoi syyskuussa Telegraphin haastattelussa.

– Emme Paraticin kanssa olleet samaa mieltä muutamista asioista. Minulla on oma ideologiani. Haluan olla suurten joukkueiden valmentajana, mutta seuran pitää uskoa minun tapaani pelata. Tämä projekti ei sitten lopulta ollut oikea minulle.

Sky Sportsin mukaan Fonseca on yhä kiinnostunut valmentamisesta Valioliigassa. Hän on tällä hetkellä vailla joukkuetta, joten Newcastlen ei tarvitsisi maksaa hänestä korvausta jollekin toiselle seuralle.