Leicester nappasi keskiviikkona Eurooppa-liigassa elintärkeän voiton, kun se kaatoi vieraskentällä Spartak Moskovan maalein 4-3.

Spartak oli ottelun avausjaksolla tehokas. Alexander Sobolev vei isännät onnekkaasti johtoon jo 11. peliminuutin kohdalla. Venäläishyökkääjän laukaus otti kimmokkeen ja painui ohi maalilleen jähmettyneen Kasper Scheimeichelin.

Leicesterillä oli omat paikkansa maalintekoon, mutta myös ottelun toisesta maalista vastasi Spartak. Maalintekijänä kunnostautui Jordan Larsson, ruotsalaislegenda Henrik Larssonin poika.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

WhoScored.com

@WhoScored
🤪 Henrik Larsson failed to score in three games against Peter Schmeichel but his son, Jordan, has scored against Kasper! #UEL

⏱ Spartak Moscow 2-1 Leicester

Leicester kuittasi heti perään. Kelechi Iheanacho antoi nappisyötön Patson Dakalle, joka tuikkasi pallon maaliin ja kavensi taukolukemat 2-1:een.

Toisella puoliajalla Leicester nousi rinnalle ja ohi. Joukkueen suurimpana tähtenä loisti avausjaksollakin maalinteossa onnistunut Daka.

Sambialaiskärki toi Leicesterin heti jakson alussa tasoihin, ja illan kolmas osuma syntyi vain hetkeä myöhemmin läpiajosta.

Eikä Daka-show loppunut vielä siihenkään. Hyökkääjä onnistui vielä kertaalleen ohittamaan Spartak-vahti Aleksandr Maksimenkon. Samalla hänestä tuli ensimmäinen Leicester-pelaaja sitten Derek Hinesin ja vuoden 1958, joka on tehnyt yhdessä ottelussa neljä maalia.

4 - @PatsonDaka20 is the first @LCFC player to score four goals in a single match in any competition since Derek Hines against Aston Villa in November 1958. Fab.

Ottelun loppuhetkillä Sobolev kavensi illan toisella osumallaan pelin 3-4:ään, mutta Leicesterin johto kesti päätösvihellykseen asti.

Näin ollen Leicester nappasi kauden ensimmäisen voittonsa Eurooppa-liigassa ja nousi jumbosijalta lohkokakkoseksi.