Tottenham haki seuraajaa viime keväänä irtisanomalleen José Mourinholle pitkään, eikä manageriksi lopulta päätynyt Nuno Espirito Santo suinkaan ollut seuran ensimmäinen vaihtoehto.

Useamman nimen ”varmasta” tulosta Pohjois-Lontoon valkoiselle puolelle juoruttiin ennen kautta. Yksi heistä oli Mourinho ja Nunon tapaan portugalilaisvalmentaja, Paulo Fonseca. Peliurallaan niin Portossa, Maritimossa ja Vitoria Guimaraesissa topparina luutinut, tätä nykyä 48-vuotias valmentaja kuitenkin kieltäytyi lopulta kunniasta.

Nyt Fonseca on The Telegraphin mukaan hyvin lähellä päätyä Steve Brucen seuraajaksi Newcastlen managerina, vakuutettuaan uuden seurajohdon Amanda Staveleyn haastattelussa.

Magpies-ehdokkaan valmennusuran meriitit eivät ole aivan pienet. Aloitettuaan työt hyvin pian peliuransa päättymisen jälkeen alemmilta tasoilta, on Fonsecan viimeisten käskettävien listalla sellaisia joukkueita kuin Porto, SC Braga, Shakhtar Donetsk, ja viimeisimpänä AS Roma.