Manchester United -legenda Patrice Evra on paljastanut saaneensa tappouhkauksia tuomituilta vangeilta Liverpoolin Luis Suárezin kanssa käydyn rasismikohun jälkeen.

Suárez herjasi rasistisesti Unitedin entistä laitapuolustaja joukkueiden kauden 2011-2012 kohtaamisessa Anfieldillä. Tapauksesta tuli tänä vuonna kuluneeksi 10 vuotta.

Uruguayn maajoukkuehyökkääjä Suárez sai teostaan kahdeksan ottelun pelikiellon 40 000 punnan sakot. Pelaajat eivät kätelleet toisiaan, kun he kohtasivat myöhemmin kauden toisessa kohtaamisessa.

Evra joutui tapauksen jälkeen raivostuneiden Liverpool-kannattajien maalitauluksi ja pelkäsi perheensä ja itsensä turvallisuuden puolesta.

– Aloin saada vihapostia Liverpoolin kannattajilta. Ne olivat käsinkirjoitettua kirjeitä, jotka lähetettiin Unitedille, Evra kertoi Sunday Timesin mukaan uudessa elämäkerrassaan.

Barry Moorhouse avasi ne, joka oli seuran silloinen pelaajasihteeri. ”Pat, tämä on vakava asia”, hän sanoi silloin näyttäessään kirjeet.

– Yksi niistä oli tuomitulta vangilta. Hän sanoi, että hän saapuu ensimmäinenä asiana vapauduttuaan tappamaan minut.

– Poliisi sanoi, että asia täytyi käsitellä vakavasti. Minulla oli kahden kuukauden ajan ympärivuorokautinen vartiointi asuntoni ympärillä.

– Olin taustani myötä peloissani, mutta sama oli perheeni kanssa. Ajoin yksi päivä autollani ja näin jonkun seuraavan minua. Kun pysähdyin, se auto pysähtyi myös ja teki u-käännöksen.

– Poliisi oli jo jäljittänyt sitä autoa. Siitä ei seurannut mitään, tai ainakaan minulle ei kerrottu siitä.

Evra edusti Unitedia vuosina 2006-2014. Ranskalainen voitti seurassa viidesti Valioliigan, Mestarien liigan ja kolmesti Liigacupin.