Bristol Roversin managerin Joey Bartonin puheet ovat aiheuttaneet kohun Britanniassa, kertoo BBC.

Barton vertasi Newport-tappion jälkeen joukkueensa surkeaa peliesitystä holokaustiin, joka tunnetaan natsi-Saksan suorittamana juutalaisten kansanmurhana toisen maailmansodan aikana.

Bristolin kaupunginvaltuuston jäsen Fabian Breckels pitää kommenttia ”kamalana” ja vaatii seuralta pikaista kannanottoa asiaan.

Kansallisen holokaustikeskuksen ja -museon edustajan Helen Hyden mielestä Bartonin lausunto puolestaan osoittaa ”tiedon puutetta”.

– En usko herra Bartonin tietävän, mitä sana tarkoittaa, eikä hän varmastikaan ole tietoinen valtavasta surusta ja loukkauksesta, jonka hän on aiheuttanut. Saisinko ehdottaa, että häntä rohkaistaan ottamaan selvää näistä traagisista tapahtumista, Hyde toteaa.

Pelaajauransa aikana jalkapallokenttien kauhukakarana tunnettu Barton puhui holokaustista lauantaina ottelun jälkeisessä pressitilaisuudessa.

– Sanoin pojille viikolla, että joukkue on melkein kuin tuolileikki. Joku tulee sisään ja onnistuu, mutta sitten hän saa pelikiellon tai loukkaantuu. Joku tulee sisään peliin ja onnistuu, mutta sitten hänelle tapahtuu holokausti, painajainen, täysi katastrofi.