Entinen kärkipelaaja Peter Crouch vihjaa Daily Mail -lehdessä, että Manchester Unitedin Cristiano Ronaldon tulisi tehdä kentällä enemmän, sillä ajattelutapa kärkipelaajille asetettavista vaatimuksista on muuttunut merkittävästi.

Ronaldo on iskenyt tällä kaudella kuusi maalia yhdeksässä ottelussa, mikä on komea saldo. Samaan aikaan Unitedilla on kuitenkin ollut vaikeuksia saada hyökkäyspelaaminen loksahtamaan kohdalleen.

Crouch muistuttaa, että Chelsea ja Manchester City iskivät viikonloppuna yhteensä 11 maalia ilman puhdasta kärkipelaajaa piikissä. Hänen mukaansa Englannin akatemioissakin pelaajat haluavat tätä nykyä pelata laidoilla.

– Kärjessä seisoskelu ei yksinkertaisesti ole enää muodissa, ja tämä on käynnissä oleva debatti Manchester Unitedin ympärillä tällä kaudella Cristiano Ronaldon saapumisen jälkeen. Asiat muuttuvat, uudet aikakaudet saapuvat nopeasti luoksemme. Ehdottomasti osa minusta on siitä surullinen, toteaa nostalgikoksi julistautuva Crouch.

– Modernissa pelissä maalintekijöiltä vaaditaan paljon enemmän. Yleensä sillä paikalla on nopeat ja voimakkaat laiturit molemmilla puolilla. Kärkipelaaja ei ennen osallistunut kovin paljon prässäämiseen, mutta Liverpoolissa näette Roberto Firminon, Mohamed Salahin ja Sadio Manén – sekä Diogo Jotan, kun hän on avauskokoonpanossa – roolit ovat muuttuneet valtavasti.

Crouch sanoo ihailleensa nuorena perinteisiä ysipaikan pelaajia, kuten Dion Dublinia, Alan Sheareria, Les Ferdinandia ja brasilialaista Ronaldoa.

– Muistelen Niall Quinnin ja Kevin Phillipsin sekä Andy Colen ja Peter Beardsleyn kombinaatioita, ison ja pienen miehen muodostamia kärkipareja. Sen tyyppistä, joka Jermain Defoella ja minulla oli. Se on kuollut pois, että kaksi kärkipelaajaa olisi siellä ruokkimassa toisiaan. En keksi, että enää olisi montaakaan sellaista.